Kroniek van een unieke beat 'm up

Dead or Alive Dimensions

Tecmo

Silke

Kroniek van een unieke beat 'm up

Gelukkig heeft het spel zelf meer om het lijf dan de schaars geklede personages. Met Dead or Alive Dimensions haal je zonder twijfel de beste beat ‘m up van het moment voor de 3DS in huis.

De gevechten zijn hevig, de moves indrukwekkend en er is zelfs sprake van enige diepgang. Met knopjes rammen alleen kom je er niet. Onervaren gamers zullen blij zijn dat ingewikkelde combo’s kant-en-klaar geselecteerd kunnen worden via de touch screen, al krijg je nog steeds een streepje voor als je de knoppencombinaties zelf uitvoert. Daarbij zijn de gevechten opgebouwd uit een systeem van aanvallen, verdedigingstechnieken en worpen. Leren om de gepaste acties op de juiste momenten uit te voeren is cruciaal.

Ten aanval

Eenmaal je de basis onder de knie hebt kan je kiezen uit twaalf verschillende spelstanden. In de Chronicle modus worden de gevechten onderbroken door fraaie filmpjes die de grafische capaciteiten van de 3DS tot het uiterste drijven. Terwijl je jezelf een weg doorheen het DOATEC-toernooi worstelt, kom je steeds meer te weten over de jammer genoeg belachelijk onsamenhangende plot. Bij de 25 vrij te spelen personages zijn helaas geen nieuwe gezichten te zien, maar de uitgebreide levels maken veel goed. De interactieve omgevingen kunnen namelijk echt in het gevecht gebruikt worden. Breng je tegenstander extra schade toe door hem tegen een elektrische omheining te werpen of duw hem van een brug om het gevecht aan de voet van een waterval verder te zetten.

Ieders favoriet

Andere spelstanden bestaan onder andere uit de Survival modus, waar je kan testen hoe lang je overeind blijft tegen een onophoudelijke stroom van tegenstanders. In de Tag Challenge moet je dan weer samenwerken om een extra sterke tegenstander knock-out te meppen of kan je de strijd aangaan met je vrienden via de Local Play of de Internet Play-functies.

Dead or Alive Dimensions is meer dan een beat ‘m up met mooie graphics en voluptueuze personages. Het spel heeft namelijk het uitzonderlijke talent om zowel vechtfans van het eerste uur te plezieren, als nieuwe gamers over de streep te trekken.