Nintendo in 3D

Nintendo 3DS

Nintendo

Silke

Video’s voor Nintendo in 3D

Nintendo in 3D

Voor het luttele bedrag van 250 euro kan jij de nieuwe eigenaar worden van een waterblauwe of kosmoszwarte Nintendo 3DS. Een game krijg je er voor die prijs niet bij, maar de handheld is standaard wel voorzien van enkele leuke functies om je een tijdje mee zoet te houden.

Bij het openen van de 3DS springt het bovenste schermpje, uitgerust met de befaamde 3D-technologie meteen in het oog. Zoek even naar de juiste afstand waarop je het toestel moet vasthouden, pas het 3D-niveau met de schuifknop aan naar je persoonlijke voorkeur en je kan van start gaan. Van de wilde verhalen over barstende hoofdpijn of misselijkheid hebben wij gelukkig niets gemerkt. Jammer is wel dat het 3D-effect verdwijnt als je je hoofd teveel beweegt. Niet spelen op een hobbelige kasseibaan dus.

Het onderste schermpje is dan weer een touch screen die je kan bedienen met je vinger of de bijgeleverde stylus. Hou de stylus goed bij, want als je niet gezegend bent met ranke vingers, vormt het bedienen van de touch screen een helse uitdaging. Naast de vertrouwde bedieningstoetsen beschikt de 3DS nu ook over een joystick, zoals de PSP, en een Hometoets die je in staat stelt een spel te onderbreken zonder gegevens kwijt te raken.

Op iedere 3DS vind je enkele leuke extra's. Zo creëer je een eigen Mii in de Mii Maker die je vervolgens kan uitwisselen met andere spelers via Streetpass. Met de camera kan je niet alleen 3D foto’s maken en bewerken, maar ook spelletjes spelen. Zo maak je met Gezichtenjacht een foto die vervolgens in een rondvliegend doelwit verandert. De Augmented Reality functie is dan weer handig om indruk te maken op vrienden. Leg een van de bijgeleverde AR-kaartjes op tafel, richt erop met de ingebouwde camera’s en je kan de strijd aangaan met een draak die zo uit je tafel lijkt te komen.

Je zou bijna vergeten dat de 3DS in de eerste plaats dient om games te spelen. Samen met de lancering van de 3DS werden er vijftien gereleased. Wij nemen ook meteen enkele games onder de loep.

1. Pilotwings Resort

Nadat je jezelf in je voertuig naar keuze gehesen hebt - gaande van een watervliegtuig of deltavlieger tot een blits jetpack - kan je zweven boven het idyllische Wuhu Eiland. Dit spel zet de mogelijkheden van het 3D scherm in de verf, aangezien je het dieptezicht goed kan gebruiken bij het vliegen door hoepels en het maken van succesvolle landingen. Het spel is een leuk hebbeding, maar verveelt snel eenmaal je de verschillende opdrachten hebt vrijgespeeld. Geen hoogvlieger dus.

2. Nintendogs + Cats

De Tamagotchi van weleer heeft met Nintendogs + Cats een serieuze upgrade gekregen. Hoewel het spel op het eerste gezicht nogal eentonig lijkt, raak je al snel verknocht aan je virtuele huisdiertje. Via spraakcommando’s leert je puppy reageren op zijn naam of kan je hem de gekste trucjes laten uitvoeren. Je kan deelnemen aan wedstrijden om geld te verdienen of samen gaan wandelen. Nieuw in deze versie is dat je later in het spel ook kittens kan adopteren, maar deze beschikken over heel wat minder mogelijkheden. Ben je op zoek naar een game met een hoge dosis schattigheid, dan zal Nintendogs + Cats zeker voor een kreet van verrukking zorgen.

3. Super Street Figher IV 3D Edition

Fans van beat 'm ups mogen zich in de handen wrijven. In deze Super Street Fighter staan alle bekende strijders uit de Street Fighter-franchise te popelen om hun tegenstanders op spectaculaire wijze knock out te meppen. De graphics zijn bijzonder geslaagd en het 3D-scherm maakt het geheel nog een stuk aantrekkelijker. De supercombo’s die je via de touch screen kan activeren zorgen ervoor dat ook onervaren spelers de meest indrukwekkende moves kunnen uitvoeren. Nog een pluspunt zijn de goed uitgewerkte multiplayer mogelijkheden. Een aanrader, zeker voor liefhebbers van het genre.

Om zijn grafische kracht zal de 3DS het wel niet halen van de andere handhelds zoals Sony's PSP GO, maar met haar 3D-mogelijkheden heeft de 3DS wel een unieke troef in handen. Of dit reden genoeg is om het hoge prijskaartje te rechtvaardigen moet je zelf afwegen.