Nintendo's best kept secret: de NX

Console release: Nintendo NX

Valentin Hick

De Wii U is op sterven na dood, en daarom haast Nintendo zich om in maart 2017 een waardige opvolger uit te brengen. Het beestje kreeg als tijdelijke codenaam Nintendo NX, en voor de rest hebben die sloebers uit Kyoto ons nog niets willen vertellen. Wij deden onze stevigste klompen aan en gaven de geruchtenmolen een stevige duw. Wat viel er zoal uit de bus? 

Gerucht #1 - Mario, Zelda, Pokémon en Metroid tekenen present

Mario's komst op de Nintendo NX lijkt een no-brainer te zijn, en Legend of Zelda: Breath of the Wild werd al lang geleden bevestigd. Een gloednieuw Pokémon spel zou gezien Pokémon Go's populariteit alvast geen slecht idee zijn. Stiekem hopen we op de ultieme Pokémon MMO (massively multiplayer online role-playing game) met ultrascherpe graphics, maar we vrezen eerder voor een heroprijzing van de Stadium-games. Of misschien verrassen ze ons met een Pokémon Snap?

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Een nieuwe Metroid klinkt dan weer een stuk hopelozer. De laatste metroid werd in 2010 afgeslacht, en sindsdien repte Nintendo met geen woord over een nieuw hoofdstuk in het leven van spacebabe Samus.

Gerucht #2 - De NX is zowel handheld als console

Nintendo zou Nintendo niet zijn zonder unieke twist aan hun hardware. De Wii had bewegingscontrollers, de DS had dubbele schermen, de Wii U gebruikte een tablet als controller, de 3DS projecteerde in 3D, en de GameCube leek op een brooddoos.

Als we er de uitgelekte patenten bijnemen, zou de NX een ingebouwd scherm met afneembare controllers aan beide kanten, en een interne batterij, hebben. Speel je liever op het grote scherm? Simpel, haal de controllers eraf, en plaats de handheld in het docking station voor jouw tv. Et voila: de NX is nu een console.

Nintendo NX patent

Het praktisch nut valt nog te betwijfelen, maar Nintendo weet ons wel vaker te overtuigen met kinky designs. De afbeeldingen op de patenten liegen er niet om, dus wij maken al plaats vrij voor die magische transformerconsole in onze woonkamer. 

Gerucht #3 - Geen fysieke knopjes, enkel touchscreen

God, stel je voor: de lompheid van een besturingssysteem van een smartphone om complexe NX-games op televisie te besturen. Normaal gezien zou het angstzweet ons nu uitbreken, maar gelukkig werd dit Reddit-gerucht ondertussen al ontkracht. Hopelijk bracht het Nintendo niet op ideeën.

 Nintendo NX touch

Gerucht #4 - Stevigere hardware

Sommigen beweren bij hoog en laag dat de NX met gemak de kracht van de PS4 en de Xbox One zal overstijgen. Maar hoe haalbaar is dit? 4K-gaming is nog ver weg, en Miyamoto vertelde op de E3 dat virtual reality hem gestolen kon worden. Iets wat de mannen van Sony en Microsoft zeker van plan zijn, trouwens. Dus waarom een nog krachtigere console ontwerpen? Nintendo houdt de zaken graag eenvoudig en goedkoop, en verkiest plezier altijd boven een extra set polygonen.

En volgens andere geruchten zou Nintendo terug voor cartridges gaan, in plaats van de meer gangbare Blu-ray schijfjes. Wij verwachten dus eerder een NX die net niet aan de snelheid van een overhitte Xbox One kan tippen.

Gerucht #5 - Verbinding met je microgolfoven?

Ons favoriet gerucht: de software waaronder NX zal draaien, herbergt een heleboel interessante functies. Wat denk je van backwards compatibility? Verbinding met smartphone en tablet? Een online abonement om games uit te testen? Telefoon en webcam op jouw tv? Online gamen? Verbinding met jouw microgolfoven? Oneindig veel mogelijkheden. Nintendo, make it happen!

Nintendo Fils-Aimé