Ontploffende auto's & bloedhete races

Motorstorm Apocalypse

Evolution Studios

Andreeas

Ontploffende auto's & bloedhete races

Na ons bezoek aan de persvoorstelling van Motorstorm Apocalypse en het gesprek met de ontwerpers van de game, wilden we het toch ook wel eens zelf uittesten.

Een paar jaar terug werd San Francisco door een enorme aardbeving van de kaart geveegd. Wat overblijft is een kapotte plek waar oorlog heerst tussen de staat en de vele mensen die de stad willen plunderen. De perfecte plek dus om een racetornooi te beginnen.

Motorstorm Apocalypse is geen subtiel spel geworden. Na Motorstorm, de game die als een van de launch-titels voor de PlayStation 3 diende, keert het spel nu terug met verbeterde graphics, nog sterker geluid en veel nieuwigheden.

Zoals duidelijk werd op de persvoorstelling met de makers van het spel staat, lag de nadruk bij deze game op nieuwigheden. Met een nieuwe verhaalmodus waarin je met een beginnende racer, een professionele racer en een veteraan in het vak speelt, wil Evolution Studios ervoor zorgen dat iedereen aan zijn trekken komt.

Sier voor het oog

Naast de verhaalmodus, kunnen auto’s nu volledig aangepast worden, zodat je in het spel en natuurlijk ook online je eigen unieke moordmachine hebt. Deze gebruik je op de verschillende prachtige circuits vol ontploffingen, aardbevingen en nog meer lekkers. Het spel is een spektakel voor het oog.

Maar speelt het ook lekker? Met een herwerkt boost systeem dat ons toelaat om sneller te rijden, maar met het risico om je wagen te laten ontploffen, wordt de race niet alleen sneller, maar vraagt het ook tactische vaardigheden die we tegenwoordig niet vaak zien in racing games.

Het is duidelijk. Motorstorm Apocalypse is een topper van formaat die alle fans van het racing genre in huis moeten halen. Met prachtige omgevingen, stoere graphics, een rockende soundtrack en heerlijke auto’s kan elke fan zijn hartje ophalen.