Ook vrouwen houden van spelletjes

Ook vrouwen houden van spelletjes

Nathalie

Ook vrouwen houden van spelletjes

Games en grieten, tot op de dag van vandaag is dit nog een ongebruikelijk fenomeen. Iedereen associeert gamen automatisch met mannen, maar is dat wel terecht? Hell no, want het aantal gamechicks maakt een geweldige inhaalbeweging en meer dan ooit zijn vrouwen betrokken bij het maken van een paar erg belangrijke pareltjes die de gamegeschiedenis ingaan. Benieuwd?

Vrouwen aan de top

Dat vrouwen ook in staat zijn om gamegeschiedenis te schrijven, hebben enkele knappe koppen dubbel en dik bewezen. Zo denken we aan de creative director Amy Hennig, die meewerkt aan de uitmuntende PS3-reeks van Naughty Dog: Uncharted. Hun laatste titel, Uncharted 2: Among Thieves, werd beloond als de onbetwiste winnaar op de GOTY Awards in 2009 en sleepte drie prijzen in de wacht waaronder die voor beste graphics, beste PS3-titel en de hoofdprijs, Game of the Year.

Ook in het team van producent  BioWare zit een dame die uitgebreid met haar mannelijke collega’s kan meepraten over de laatste nieuwe titels. De lead gameplay designer van de Mass Effect-reeks, Christina Norman, geeft prijs dat ze zelf ook een fervent gamer is, en dat World of Warcraft regelmatig op haar programma staat.

Ook kan ze lustig meepraten over de laatste nieuwe games, zo plaatste ze onlangs op Twitter nog een post over de goede schietmechanics van de horror shooter Dead Space 2.

Dirty little secret?

Zelfs beroemdheden rammen graag nu en dan eens op de knopjes. Zo maakt Mila Kunis, bekend van That ‘70s Show en Black Swan, er geen geheim van dat ze erg verslaafd is aan de mmorpg-titel World of Warcraft. Daarnaast vertoeft Mila ook dikwijls op haar virtuele boerderij in het Facebookspel, Farmville.

We kunnen dus duidelijk stellen dat het aantal en belangrijkheid van vrouwen langzaam maar zeker stijgt in de gameindustrie, en ook dikt het aantal gamers ook stilaan aan met ware gamechicks. Dus meiden, grijp die controller zonder schroom en geniet van een stevig potje gaming met je vrienden en vriendinnen!