Partygame met zin voor improvisatie

Yoostar 2

Namco Bandai

Lennert Vedts

Partygame met zin voor improvisatie

We hadden al plastic gitaren, draaitafels en drumstellen zien passeren. We hebben genadeloos meegekweeld met de grootste hits om punten te verzamelen in fraaie microfoons. En nu is het zover: we kunnen eindelijk schitteren op het grote doek in een bekende kaskrakerscène, door de rol perfect na te spelen en het zo te maken in virtueel Hollywood. Onze sarcasmemeter haalde belachelijk hoge peilen toen we het doosje van Yoostar 2 in onze handen kregen, maar een keer het in onze console stak, was het vrijwel meteen raak. Lang geleden dat een partygame ons zo deed lachen.

En... actie!

Yoostar is al aan zijn tweede editie toe. Waarom het spel je waarschijnlijk niets zegt? Het kwam voornamelijk uit op de Amerikaanse markt en deed zichzelf de das om door er een verplicht pakket aan vast te hangen: een green key en een speciale camera waren nodig om het spel te kunnen spelen. Wat er verandert bij Yoostar 2 is heel simpel: het enige wat je echt nodig hebt is je EyeToy voor Playstation 3, of Kinect voor Xbox360. Versimpeling: we zijn al lang fan op facebook.

Het spel zelf speelt lekker makkelijk. De single player bestaat uit filmrollen voor één acteur. Het spel gaat als volgt: je neemt plaats voor je camera, de ruimte wordt gescand met je EyeToy en daarna wordt je als het ware in de film geplaatst. Je ziet tekstlijnen passeren, zegt je zin op het juiste moment luidop en incasseert punten.

And the oscar goes to

Neem je je huisgenoot erbij, dan wordt het spel al interessanter. Je speelt scènes met twee acteurs en moet meer op elkaar inspelen. Ook als je de regels graag aan je laars lapt, worden er punten voorzien: je kan namelijk ook fijn improviseren, wat nog meer hilarische stukken oplevert. Dit alles met om en bij de tachtig bekende filmscenes, wat niet niks is. Vergeet zeker je creaties niet te delen op Facebook, want die optie zit er ook in. Op de hoes staat nog te lezen dat het spel compatibel is met de Move-controller, maar een echt toegevoegde waarde voor onze vrolijk oplichtende vriend vonden we niet zo snel.

 We twijfelen of Yoostar 2 het grote publiek zal bereiken, enkel en alleen omdat het gameconcept erg vreemd is. Wat we wel denken, is dat de precious few die het in de kast hebben liggen, het maar al te graag zullen bovenhalen op feestjes. Oscars incluis!