Saai safaripark

Wild Life Park 3

Deep Silver/B-Alive

Greet

Saai safaripark

Tycoon-games zijn intussen zo oud als de straat en ze bestaan in alle soorten. Met de nostalgische gevoelens die we ervaarden bij games als Rollercoaster Tycoon of Railroad Tycoon in gedachten, beginnen we vol enthousiasme aan Wild Life Park 3.

Geen wildernis in je woonkamer

Al snel blijkt dat Wild Life Park 3 niet het avontuurlijke spel is dat de slogan "Bring the wild into your living room" doet vermoeden. De campaigns komen eerder traag op gang, maar zijn wel absoluut noodzakelijk om de controls gewoon te worden. Het is in het begin namelijk enorm zoeken waar je alles kan terugvinden.

In de eerste campaigns krijg je zeer gedetailleerd uitgelegd hoe je dieren aankoopt, hoe je personeel kan inhuren of hoe je er bij de inrichting van de kooien op moet letten dat er aan alle behoeften van je dieren voldaan wordt. Daarna kan je verder in de freeplay mode, waar je iets meer je eigen ding kan doen. Blijven boeien doet het spel echter op geen enkel moment.

Educatieve meerwaarde

Wat positief is aan Wild Life Park 3, is de realistische benadering van het spel. De 25 beschikbare diersoorten zijn niet alleen mooi getekend, hun noden zijn ook dezelfde als in de echte wereld. Hetzelfde geldt voor de bloemen en planten, waarbij je onder andere rekening moet houden met het type grond waarin je ze zet en de temperatuur die ze nodig hebben om te kunnen overleven. Verder biedt het spel ook leerrijke achtergrondinformatie over de verschillende plant -en diersoorten.

Wild Life Park 3 slaagt er niet in om zich te onderscheiden van al de andere games in het uitgemolken genre. Het ziet er allemaal wel leuk uit, maar de verveling slaat snel toe door het trage tempo van de campaigns en de minder gebruiksvriendelijke controls. Voor kleinere kinderen kan dit spel misschien een educatieve meerwaarde hebben, maar verder blijft het middelmatig met zeer weinig uitdaging.