Schieten met skills

Bulletstorm

Electronic Arts

Laurens

Schieten met skills

De aanhoudende kritiek op het geweld in videogames is ondertussen een vaste waarde geworden op tal van internetfora. Over het algemeen is deze kritiek vaak overdreven, maar met Bulletstorm hebben de critici alvast een nieuw paradepaardje gevonden. Hoe kan het ook anders in een spel dat je beloont wanneer je de vijand in zijn edele delen schiet om daarna nog eens een kogel door diens hoofd te jagen als hij kermend op de grond ligt?

Verhaal?

Wie geïnteresseerd is in een goede plot is bij Bulletstorm aan het verkeerde adres. Dit is namelijk hét schoolvoorbeeld van een hersenloze shooter: schieten, schieten en nog eens schieten. Voor zij die toch wat achtergrondinformatie wensen: Dead Echo, een groepje huurlingen, zint op wraak nadat ze ontdekken dat hun opdrachtgever, Generaal Serrano, hen  onschuldige mensen deed vermoorden.

Je besluit Serrano een lesje te leren, maar in het gevecht storten zowel jouw ruimteschip als dat van Serrano neer op Stygia. De planeet zelf is ook nog eens overspoeld met mutanten en allerlei gemuteerde fauna en flora, wat je queeste iets of wat bemoeilijkt.

Rennen, springen, duiken

Bulletstorm is een geweldige aaneenschakeling van intense vuurgevechten met de nadruk op actie en entertainment. Dit spel is bedoeld om ieders stiekeme sadistische neigingen te bevredigen. Naarmate je upgrades verzamelt voor je wapens, draait het meer en meer rond het behalen van de allernieuwste (s)killshots. Een voorbeeld: schiet je iemand in de keel, dan verkrijg je de Gag reflex skillshot. En zo zijn er 135 te verzamelen in het spel.

Je honger naar bloed zal zeker en vast gestild worden met dit shooterpareltje.