Sneller dan ooit met Need for Speed

Need for Speed: Shift 2 Unleashed

EA Games

Lennert

Sneller dan ooit met Need for Speed

Need for Speed: Shift 2 Unleashed is niet alleen een mondvol, het is ook overduidelijk de opvolger van Shift, een titel die vorig jaar op de markt kwam. Die game werd gekenmerkt door de hoge snelheid, en blies de hele NfS-franchise wat nieuw leven in. Met wagens die tegen 300 kilometer per uur over de weg vliegen, kon dat ook niet anders.

Met Shift 2 werd dan ook halsreikend uitgekeken naar nieuwigheden. Een pracht van een trailer liet ons al kennismaken met een knaller van een upgrade: night time racing.

We are the night

De verschillende parcours (waaronder nationale trots Spa-Francorchamps) zijn in daglicht al adembenemend, maar wanneer de lichten uitgaan krijg je een ervaring die even doet terugdenken aan het nachtelijke cityracen uit Gran Turismo 5. Maar dan beter.

Zo moet je meer dan ooit vertrouwen op de remlichten van je voorganger. Als je de eerste plaats wil grijpen, kan je laatstgenoemde best geen tikje geven: je koplampen reageren nogal destructief als het op bumperkussen aankomt. We spreken uit ondervinding als we zeggen dat in het pikdonker vooraan rijden geen pretje is. Dit nachtelijke genialiteitje wordt nog extra versterkt door een andere nieuwe feature: de helmet cam.

Where's your head at?

De makers van NfS hebben voor een ultiem gevoel van echtheid gekozen door de hoofdbewegingen van de bestuurder ook in het spel te verwerken. Je kan bochten beter inschatten en nog meer die adrenalinerush krijgen die je hebt wanneer je eindelijk de eerste plaats haalt.

Alleen door te kijken naar hoe piloten op echte tracks reageren, door te kijken hoe banden op asfalt reageren, door nachtelijke races te filmen vanuit de cockpit en daarbuiten, hebben de ontwikkelaars bereikt wat ze nu hebben: een racegame die al zijn voorgangers toont hoe het moet.