Spectaculaire rally in Dirt3

Dirt3

Codemasters

Neville

Spectaculaire rally in Dirt3

Sinds de Colin McRae-reeks zijn rallygames steeds realistischer en ook populairder geworden. Er zijn ondertussen verschillende varianten op de markt, maar de echte fans weten dat Dirt 3 enkele mijlen voor de competitie staat. Uitgeverij Codemasters weet ondertussen wat er moet gebeuren om de fans te doen kwijlen: Mooi afgewerkte auto's, realistische en gedetailleerde racelocaties én iets compleet nieuw. Dirt 3 heeft het allemaal.

Rally for the masses

Dirt 3 is een prachtig vormgegeven spel. Van de grote selectie rallywagens tot de stoffige zandwegen in Afrika, alles ziet er haarscherp uit. Dat de makers oog voor detail hebben, merk je ook als je het schademodel van de wagens bekijkt. Elke crash zal gevolgen hebben voor het koetswerk en als je onderdelen verliest, zie je die liggen langs het parcours.

Niet iedereen heeft de stalen zenuwen van een rallyrijder, daarom wordt er ons aan het begin van het spel duidelijk verteld wat te doen. Als je het spel op de makkelijkste manier speelt hoef je niet veel meer te doen dan gas geven en je auto netjes op de groene racelijn houden. Eenvoudig, maar ook oersaai. Als je dan besluit om het een niveau hoger te proberen, word je meteen gestraft voor je overmoed.

Diversiteit

Naast de verschillende klassieke rally's zijn er ook andere evenementen terug te vinden op Dirt 3. Een variatie op de rally is het head 2 head racen waar je tegen een tegenstander rijdt op een parallel parcours. Naast de klassieke en moderne rallywagens kan je voor sommige races ook gebruik maken van aangepaste pick-uptrucks, wat het spelverloop heel wat hobbeliger maakt. Elk van deze evenementen zullen je reputatie doen groeien, zodat je onder meer sponsors kan rijden met nieuwe wagens.

In-game advertising is niet langer een vies woord. Dirt 3 lijkt echter the next level bereikt te hebben. Je ziet niet alleen de teamsponsors en de verschillende merken van auto's, beide zorgen ervoor dat het spel realistischer aanvoelt, maar te pas en te onpas krijg je logo's van energiedrank Monster te zien. Voor ons helaas enkele keren teveel, waardoor we besloten om het desbetreffende drankje voor altijd te mijden.

Nieuwigheden

Als laatste event zijn er de verschillende Gymkhana-uitdagingen, een recente toevoeging aan het spel waarbij je in fel gekleurde en uitgebouwde auto's zoveel mogelijk trucs moet uithalen. Bijzonder leuk, zeker op de vrije parkeerplaats die je na het eerste seizoen vrijspeelt.

Dirt3 bevat zelfs een link naar YouTube, waardoor je rechtstreeks jouw rit op het internet kan zetten. Dat belooft spectaculaire beelden op te leveren.