Starcom 2.0: The Revenge

Sequels moeten niet altijd slecht zijn

Starcom

Koen
  • International Convention Center
  • 10 jul 2016
Google maps
location

Na de succesvolle eerste editie palmt Starcom op 10  juli het ICC te Gent opnieuw in. Je vindt er veel attracties van vorig jaar, zoals de Superhero Burlesque en Cinémarginal. Maar natuurlijk zijn er ook enkele vernieuwingen in het programma. Een kort overzichtje:

Comic Con

Eigenlijk vinden er op 10 juli twee evenementen plaats in het ICC. Starcom valt samen met het nieuwe Comic Con Gent. Gelukkig hoef je maar een ticket te kopen. Het verschil tussen de twee is simpel: Starcom focust op een podium met speciale attracties, terwijl Comic Con meer plaats biedt aan handelaars. Goed nieuws voor verzamelaars die op zoek zijn naar dat ene stuk, want het aantal verkopers zal vergelijkbaar zijn met de lente-editie van FACTS.

Mosselen om Half Twee

Alhoewel het mosselseizoen dit jaar heel vroeg op gang kwam, hebben we het hier niet over de lekkere weekdieren (Starcom valt trouwens op een zondag). Mosselen om Half Twee is de podcast onder leiding van komiek Xander De Rycke en vrienden waarin popcultuur regelmatig ter sprake komt. Op 10 juli zal de groep ter plaatse een aflevering opnemen en hun recent verschenen stripverhaal presenteren.

Geek comedy

Omdat geeks al graag eens met zichzelf lachen, heeft de organisatie van Starcom nog enkele stand-up comedians uitgenodigd. Onder andere Lukas Lelie en Sander Vdv, beiden bekend van Humo’s Comedy Cup, zullen op het podium te vinden zijn.