Stevige smoelentrekkerij

Fight Night: Champion

EA Sports

Nathalie

Stevige smoelentrekkerij

In de Champion-mode van Fight Night: Champion kruipen we in de huid van een beloftevolle bokser, Andre Bisshop. De jonge knaap staat ondanks zijn jonge leeftijd al aan de top van de ranglijsten bij de amateurs. Na al zijn overwinningen krijgt hij eindelijk de mogelijkheid waarop elke bokser wacht: een kans om door te stoten naar de gevorderden. Dat dit niet zonder slag of stoot gaat is onvermijdelijk. Plotwendingen, intriges en drama. Je mag dus gerust een verhaal à la Rocky verwachten, gepaard met de nodige ups en downs. Maar een boksliefhebber zou zeggen: “Wees geen doetje en vecht!” En dat doen we dan ook!

Bekken in slow motion

Een geweldige feature in de gevechten zijn de krachtstoten en de bijhorende smoelen. Als je de tegenstander een precieze krachtstoot kan geven op de kaak, gaat hij wankelen en gooit hij zijn verdediging in de strijd. Als het je dan nog lukt om zijn verdediging te breken en hem een snoeiharde uppercut te geven, gaat hij keihard tegen de mat. Wanneer de vijand (of jijzelf) tegen de mat gaat, krijg je een mooie slow motion te zien van hoe een lichaamsdeel volledig wordt ingedeukt door een staalharde bokshandschoen. En als je het goed speelt, kan je hem zelfs K.O. slaan. De nauwkeurigheid van je mep is dus allesbepalend om een gevecht te winnen.

EA Sports is erin geslaagd een realistische bokstitel neer te zetten. Het is wel jammer dat de Champion-mode zo snel voorbij is gevlogen, maar good times fly by! Als je zelf een boksmaniak bent die wild wordt van een robbertje vechten, is deze Fight Night: Champion zeker een titel voor jou! En misschien kan je je oma alsnog overhalen om mee te spelen als je haar vertelt dat er gespierde mannen met blote bovenlijven in het spel zitten.