Learn & Make: video's die even kort en krachtig zijn als Italiaanse espresso

Workshop

Short Form Video

Pieter
  • OpenVRT
  • 04 dec 2016
Google maps
location

Vertel je graag flitsende videoverhalen, maar kan je nog wel wat tips van professionals gebruiken? Dan moet je op 4 december in Schaarbeek zijn, voor de workshop Learn & Make Short Form Video, op kosten van OpenVRT. 

OpenVRT is een community voor digitale creatievelingen in Vlaanderen, ondersteund door de VRT. Onder begeleiding van twee topcoaches tovert het collectief haar Studio Short op 4 december even om tot een klaslokaal.  

"Van wie hebben wij les?"

Bert Sap werkte als freelance videograaf en regisseur al voor Bozar, Radio 1 en Het Nationaal Orkest van België. Zijn visie op bewegende beelden is identiek aan zijn criteria voor goede koffie: hij houdt beiden namelijk graag kort en krachtig. Zijn collega Vincent Schroeven houdt het ook graag simpel, als visual creative in het Creative Lab van VRT en freelance videomaker en creative voor Hurae.

"Wat gaan we doen?" 

Vincent en Bert brengen je op één dag bij hoe je een geslaagde, korte video in elkaar steekt. Je gaat aan de slag met een concrete briefing zoals ze bij de verschillende VRT-merken dagelijks op tafel komen. Met vijf specifieke trucen van de foor ontdek je hoe je met een minibudget een megaprofessionele video produceert. 

"Moesten wij dat studeren?" 

De workshop dient om je bestaande kennis inzake videoproductie bij te schaven. Het is dus wel echt de bedoeling dat je al eens een camera vasthield en al eens een uurtje prutste met Adobe Premiere

"Waar kan ik mij inschrijven?"

Bert en Vincent werken graag in kleine groepjes. Daarom is er een voorselectie verbonden aan de workshop. Stel je hier kandidaat en verneem op 25 november of je bij the lucky few hoort.