Tweede poging op de sneeuw

Stoked: Big Air Edition

Namco Bandai

Andreeas

Tweede poging op de sneeuw

Ongeveer twee jaar geleden kwamen de heren van Destineer af met Stoked, een snowboardspel dat veel potentieel vertoonde, maar toch tekort schoot door problemen met de gameplay en enkele rare keuzes bij het designproces. Nu is er Stoked: Big Air Edition en blijkbaar willen de makers van het spel een tweede kans.

Net zoals in het eerste spel is het de bedoeling dat je in dit spel een snowboarder creëert en hem gebruikt om races te winnen. Door deze wedstrijden en verschillende andere proeven te doorstaan, krijgt je snowboarder influence-punten waardoor hij belangrijker wordt in de wereldwijde snowboarderliga en contracten kan tekenen met sponsors om zo wereldberoemd te worden.

Soepel

In de Big Air Edition hebben we meer van dat, maar met twee nieuwe bergen, verbeterde gameplay en nieuwe locaties om kunstjes op te oefenen. Gezien dit een heruitgave is, is het gebrek aan nieuwe inhoud begrijpelijk. Belangrijker is de vraag of het spel beter speelt.

Alles verloopt een stuk soepeler en de ervaring is volledig vloeiend. Je kan op hoge snelheid over het sneeuwtapijt vliegen en zware aerodynamisch stunts uit je mouw schudden die je niet alleen een gevoel van voldoening geven, maar ook nog eens een lust voor het oog zijn.

Verbetering

Daarnaast bevat het spel ook nog eens nieuwe effecten om nog meer een gevoel van snelheid te creëren. Als we dit koppelen aan degelijke graphics en een zeer sfeervolle soundtrack krijgen we een ervaring die wel de moeite waard is om te spelen.

Stoked: Big Air Edition onderging in een jaar tijd een verandering van middelmatige sporttitel naar een spel dat een plaatsje verdient in de collectie van menig extreme sportfanaat. Het biedt een degelijke ervaring die ook nog eens goed uitgewerkt is en de nodige afwerking heeft gekregen waardoor het spel deze keer wel een aanrader is.