Van fluffy Pokémon tot moordmachine in Pokkén Tournament

Pokkén Tournament

Gerrit

Pokkén Tournament

  • 18 maa 2016

Heb je die Pokémon altijd al wat te fluffy, lief en onvoldoende agressief gevonden? Goed nieuws, want nu ligt Pokkén Tournament voor de Wii U in de winkelrekken. De wereld van Pokémon wordt gecombineerd met die van vechtklassieker Tekken. Fight! 

Om de tegenstander een pak rammel te kunnen geven, beschik je als speler over (slechts) 16 Pokémon, al zouden er later meer worden toegevoegd. Aangezien de teller van het aantal bestaande Pokémon ondertussen op 720 staat, is er dus nog wel wat ruimte voor extra speelbare exemplaren. Deze vijf zien wij alvast als uitstekende kandidaten voor dat uitbreidingspakket dat er ongetwijfeld aankomt. Lees je mee, Nintendo? 

 

1. Beedrill

Beedrill is - verwarring alom - eigenlijk een soort wesp. Hij kan aanvallen met zijn angel, maar ook met zijn voorpoten die in spitse lansen eindigen. Met die puntige steekwapens is Beedrill een stevige tegenstander. En dan kan hij ook nog eens het luchtruim in zijn voordeel benutten.

Beedrill

2. Marowak

Met zijn kenmerkende boemerang in de hand kan een Marowak al vanop afstand serieuze schade aanrichten. En dan keert die boemerang ook nog eens terug: dubbel gevaarlijk! Die schedel over zijn hoofd kan dan ook nog eens rake kopstoten uitdelen. 

Marowak

3. Lickitung

Toegegeven, deze moet het vooral van de entertainmentwaarde hebben. Voornaamste wapen: de tong die deze Pokémon geweldig lang kan uitrekken om zo de vijand lik op stuk te geven. Een Lickitung in je team levert sowieso een match op om duimen en vingers bij af te likken.

Lickitung

4. Cofagrigus

Een Cofagrigus, dat is in feite een sarcofaag waar een geest zijn intrek in heeft genomen. De enge doodskist beschikt over maar liefst vier spookachtige armen waarmee hij zijn tegenstrevers af kan rossen. Als het al zover komt, want hij kan natuurlijk ook gewoon zijn schrikwekkende uiterlijk in de strijd werpen.

Cofagrigus

5. Greninja

Waarom een Greninja een prima aanwinst zou zijn in de line-up van Pokkén Tournament? Het zit ‘m al in de naam van het beestje. Greninja is een ninjakikker die de tegenstander al eens graag met werpsterren (shurikens) bekogelt. En geef toe, hij ziet er ook uit alsof hij in vuistgevechten zijn mannetje wel kan staan.

Greninja

Pokkén Tournament ligt vanaf vandaag (18 maart) in de winkel.