Vier Belgische games om naar uit te kijken

Want een beetje chauvinisme kan geen kwaad.

Peter

Foto’s voor Vier Belgische games om naar uit te kijken

Mayan Death Robots - Sileni Studios

De zon schijnt hoog aan de hemel. De helft van het land ligt ergens op een buitenlands strand te braden, terwijl de rest tussen het werken en studeren door zich van de ene barbecue naar het volgende terrasje sleept.

Om maar te zeggen: Game-ontwikkelaars doen er goed aan hun nieuwigheden nog eventjes achter de hand te houden. Maar wat houden ze precies achter die hand? BILL’s naarstige biggetjes wroetten voor jullie hun speurneuzen zwart en tippen alvast vier op en top Belgische games om naar uit te kijken. 

1. Worms met robots

Game: Mayan Death Robots

Ontwikkelaar: Sileni Studios

Het werd gespeeld door vijf man en een paardenkop, maar met Castle Quest bewees Sileni Studios wel dat het wat in zijn mars heeft. Dat is ook het Vlaams Audiovisueel Fonds niet ontgaan, want voor het nieuwe project van Sileni Studios gooide het boenk 60.000 euro op tafel. 

Met stip op je voorhoofd te noteren, want: Mayan Death Robots is Worms, maar dan met - precies.  

Wanneer? Herfst 2014


2. Thriller in de tropen

Game: Sunset

Ontwikkelaar: Tale of Tales

Auriea Harvey en Michaël Samyn van Tale of Tales zwoeren een dure eed aan hun crowdfunders: om Sunset tegen 2015 klaar te krijgen, beloofden ze de zomer zoveel mogelijk te negeren. Wat ze eveneens beloofden: een hoogst originele first person thriller in het door een burgeroorlog geteisterde Anchuria. 

Zing gerust al een toontje hoger, want: voor de muziek tekenden Austin Wintory (verantwoordelijk voor tracks bij Journey, The Banner Saga, en Monaco) en Malukah (bekend voor de zeer verdienstelijke cover van The Dragonborn Comes uit Skyrim). 

Wanneer? 2015


3. Massa mythische strijders 

Game: Divinity Original Sin

Ontwikkelaar: Larian

We laten hier en nu al met aan de zekerheid grenzende waarschijnlijkheid optekenen dat Divinity Original Sin een dikke voltreffer wordt. We spelen op safe natuurlijk, want het is het wereldvermaarde Larian dat erachter zit. Als game-autoriteit IGN schrijft dat deze RPG (mét co-op multiplayer!) speelt als een moderne Baldur’s Gate, dan weet je al wel dat Divinity Original Sin een geschenk van de goden is. 

Wanneer? Barricadeer alvast je kamer, want Divinity Original Sin is nu te koop op Steam.


4. Roodkapje zoals je haar nog niet zag

Game: Woolfe: The Red Hood Diaries

Ontwikkelaar: GriN

Voor wie zijn passage gemist heeft op de E3-beurs: GriN’s Woolfe is een puike platformer die gebaseerd is op een grimmige navertelling van het Roodkapje-sprookje. Hoe wij weten dat hij zo lekker wegspeelt? Omdat wij de game met eigen ogen hebben mogen aanschouwen, tiens

Dump je lief, want: ze is jong, klein en blond, maar ze heeft een bijl. Het Roodkapje dat we kennen is omgetoverd tot een femme fatale met heel wat rouge.

Wanneer? Herfst 2014