Vijf gezelschapsspelletjes voor als je zonder gezelschap zit

Ideaal tijdens die blokpauzes

Laetitia

Op tijd pauzeren tijdens de blok is net zo belangrijk als het studeren zelf. Of toch bijna. Hou je hersenen ook tijdens je pauze scherp met deze bordspelen die je alleen kan spelen.

Laser je weg uit de blok

Laser Maze is een geweldig logicaspel voor een persoon met lichten en spiegels. Aan de hand van opdrachtenkaarten zet je je spiegels op het speelveld. Die kaarten beginnen bij een gemakkelijk spelniveau en worden steeds uitdagender. Met een gezonde dosis verstand leid je de laserstraal vervolgens door een reeks van uitdagende doolhoven. 

ideaal als tussendoortje, zowel voor kortere als langere pauzes. De tijdsduur bepaal je namelijk volledig zelf in functie van het aantal opdrachten dat je probeert op te lossen.

Dop je eigen boontjes

Als je je even wil afreageren is Boonanza Al Caboon ideaal. Je bent een bonenhandelaar en tracht zoveel mogelijk bonen te verkopen, maar ondertussen moet je tegen de bonenmaffia opboksen. Wel opletten, want het spel duurt gemiddeld 1 uur.

Voor een verkoelende pauze

De blok wekt heel wat frustaties op, om een beetje af te koelen is er Rush Hour. Je zit er namelijk aan het stuur van een ijswagen. Het is spitsuur en jij moet je ijswagen doorheen de files manoeuvreren.

Krijg je het spel na een tijdje beter onder de knie, dan kies je voor een andere moeilijkheidsgraad. Er zijn er vier: 'beginner', 'intermediate', 'advanced' en 'expert'. Naargelang de moeilijkheidsgraad duurt het spel tussen de 15 en 30 min. 

Ontspanning onder het vergrootglas

Even helemaal ontsnappen aan je saaie blokbestaan? Tijdens Sherlock Holmes Consulting Detective kruip je in de huid van de 19de eeuwse detective, om vanuit je herenhuis in Londen het ene na het andere mysterie op te lossen.

Wie vermoorde Oswald Mason? Wie steelde de schilderijen van de National Gallery? Het zijn maar enkele van de zaken waarover je je brein kan breken. Bovendien is het spel gemaakt door historici, om de inleving helemaal optimaal te maken. 

Spokenjacht in de pauze

Ghost Stories zet het ontsnappingsmechanisme nog een stap verder. Je speelt tegen het spel zelf. Naargelang je humeur kan je ook hier kiezen tussen vier moeilijkheidsgraden: 'Beginner', 'Normaal',  'Nachtmerrie' en 'Hel'.

Het rollenspel begint bij het einde van het terreurbewind van Wu-Feng, Heerser van de Negen Hellen. Na zijn dood werd zijn urne vervloekt en begraven. Jaren later wordt die echter teruggevonden, waardoor hij opnieuw kan terugkeren. Als monnik van de Fat-Si (Taoïstische monniken) houd jij de wacht op de grens tussen leven en dood. Gewapend met  moed, geloof en kracht probeer je om de incarnatie van Wu-Feng terug naar de hel te sturen.