Voor tactische zielen

Operation Flashpoint: Red River

Codemasters

Nathalie

Voor tactische zielen

In deze nieuwe titel uit de Operation Flashpoint-reeks gaan we aan de slag met een groepje Amerikaanse Mariniers, genaamd Team Bravo. Dit ambitieuze team heeft slechts één doel: terroristen uitschakelen die zich hebben verscholen in het desolate Tadzjikistan. Gelukkig hoef je de strijd niet helemaal alleen aan te gaan en staan er nog drie kompanen ter beschikking om de missie succesvol te volbrengen. Als bekwaam teamleider ligt het lot van je medesoldaten natuurlijk in jouw handen, en moet jij iedereen over de grens krijgen. Die verbanddoos meenemen is dan ook een absolute must!

Tactische breinbreker

Na een poosje spelen merk je dat Codemasters zich wil afzetten tegen de meer stereotype shooter-titels. Zo kan je niet roekeloos een door terroristen bezet dorp binnenstormen, zonder het risico er als gatenkaas terug uit te komen.

Daarom is het noodzakelijk effectieve instructies aan je makkers te geven, want ook zij kunnen het leven laten in een gevecht, en op je eentje win je die veldslagen nooit. Bezin eer je begint!

Geniepige sluipschutters

Een aspect dat ons na een tijdje stoorde, was de nogal saaie omgeving. Dat Tadzjikistan niet India is, kunnen we wel begrijpen, maar moet daarom echt iedereen in grauwe kleding in een al even grauw dorpje rondlopen?

Zo moesten we soms met onze neus tegen het scherm plakken om te zien welk vijandig stipje ons nu net in de schouder had geschoten. Waar zijn die snipers toch gebleven als je ze nodig hebt?