Waarom we straks allemaal Fallout 4 spelen

Game: Fallout 4

Bethesda Game Studios

Valentin Hick

Op 10 november schrijft Bethesda wederom een stukje gamesgeschiedenis: vanaf dan ligt de nieuwste Fallout in de schappen van onze lokale gameboer. Onze twijfels over het spel zijn veilig opgeborgen achter de zwaarste vault-deur. Wij weten waarom Fallout 4 een fantastische ervaring wordt, en na het lezen van dit artikel, jij ook!

Laten we eerlijk zijn: de mannen van Bethesda hebben al lang geleden hun bragging rights verdient. Morrowind, Oblivion, Fallout 3, Skyrim, ... stuk voor stuk pareltjes van games die hoog scoorden in ieders favorietenlijstje. Bethesda-games staan altijd garant voor grootse, open werelden gevuld met tonnen sfeer, intrigerende personages, epische verhaallijnen, afgeroomd met een stevige portie gameplay om alles ook nog plezant te maken om te spelen.

Exit vault 111

De makers houden het verhaal nog lekker mysterieus. We weten dat Fallout 4's intro nog voor de nucleaire oorlog begint. Tot plots... de hel uitbreekt. Jouw personage sluit zichzelf op in zijn bunker. Wat er daarna gebeurt is onbekend, maar 200 jaar later opent je personage terug de deuren als enige overlevende van Vault 111. De verwoeste stad van Boston ligt aan je voeten. En dan begint het avontuur...

Killcams en Pip-Boys

Hoe zit dat precies met de gameplay van Fallout 4? Het betere first-personschietwerk tekent weer present, alsook het V.A.T.S.-systeem. Dat laatste staat je toe in slowmotion op een specifieke ledemaat van een aanstormende vijand te mikken. Weinig verandering dus sinds Fallout 3, maar zelfs toen al waren succesvolle headshots een waar spektakel om te aanschouwen, zeker in combinatie met de killcam.

Verder kan je nog steeds rekenen op de hulp van jouw trouwe viervoeter, en je retro smartwatch, de Pip-Boy. De hond zal je vooral steunen bij gevechten en verkenningen. De Pip-Boy geeft je dan weer een heleboel statistieken over je gezondheid, doet dienst als kaart, en komt met een ingebouwde radio die, zoals we in een vorig artikel bespraken, garant staat voor een fantastische fifties-soundtrack.

Grootse ambities

Nieuw deze keer is de mogelijkheid om jouw eigen huis en tuintje te bouwen van materiaal dat je doorheen je vele tochten verzamelt. Je kan jouw huis van binnen en van buiten decoreren en uitbreiden. Met de nodige ambitie kan je zelf gaan uitbreiden tot een echt dorp met inwoners. Vergeet trouwens niet er een defensiesysteem bij te bouwen tegen mutanten en boeven.

Ook de modcommunity wordt niet vergeten: ze krijgen traditiegewijs enkele stevige tools voor het bouwen en verdelen van mods. Gezien het gigantisch succes van de Skyrim-mods, kunnen we je nu al beloven dat dit het speelplezier haast oneindig gaat maken. En bovendien zijn de mods niet enkel voor pc's weggelegd. Fallout 4 zal het eerste spel worden met pc-mods die ook voor consoles beschikbaar zijn. Enfin, er werd ons alvast beloofd dat ook de Xbox One ze krijgt.

Fallout 4

Meer redenen om een post-apocalyptische Amerika te doorkruisen in Fallout 4 hebben we niet nodig. PC, Xbox One en PS4-eigenaars gaan een fantastiche november tegemoet.