Wat we weten over Pokémon GO

Pokémon GO

Gerrit

Video’s voor Wat we weten over Pokémon GO

© The Pokémon Company

Discover Pokémon in the Real World with Pokémon GO!

Pokémon GO Trailer

In 2016 laat Nintendo Pokémon GO op de wereld los. Het nieuws werd door Pokémon-fans wereldwijd met enthousiasme onthaald en bracht onmiddellijk de geruchtenmolen op gang. Nu het stof eindelijk een beetje gaan liggen is en we zonder ál te grote nostalgiebril naar de aangekondigde app kunnen kijken, zet BILL de feiten op een rijtje: wat kunnen we verwachten en kunnen we eindelijk de Pokémon-trainer worden die altijd al in ons schuilde?

Een Pikachu in het Warandepark? Als de bliksem erheen!

Wat we weten:

Software-ontwikkelaar Niantic en videogamegigant Nintendo slaan de handen in elkaar voor Pokémon GO: een augmented reality-spel, waarbij de werkelijkheid en die van de spelwereld gecombineerd worden om er een verdiepende spelervaring uit voort te laten vloeien. De app zal gebruik maken van GPS-localisatie om je positie te bepalen en zal je inlichten waar er in je omgeving Pokémon-wezens te vinden zijn. Deze virtuele beestjes vang je door je in de echte wereld naar hun locatie te begeven en er een Poké Ball naar te werpen. Spelers kunnen op deze manier Pokémon vangen en vervolgens trainen, ruilen en met elkaar de strijd aangaan.

Wat we niet weten:

Verdwijnen Pokémon eenmaal ze door iemand gevangen zijn, of kan iedereen die langskomt zijn kans wagen? Kan je enkel met andere mensen ruilen als je ze tegenkomt op straat, of zal dit ook over grote afstanden kunnen? Er zijn intussen in totaal 720 verschillende Pokémon, zullen deze allemaal in het spel terug te vinden zijn? Op zulke vragen moeten we het antwoord voorlopig nog verschuldigd blijven.

Pokémon GO

Een Charizard op de Meir? Rep je met die beentjes!

Wat we weten:

De app zal gratis te downloaden zijn voor iOS- en Android-gebruikers, al zal het ook opties bevatten waarvoor de geldbuidel bovengehaald moet worden. Samen met het spel zal ook de Pokémon GO Plus gelanceerd worden: een toestelletje dat je als een soort horloge kan dragen of aan je kledij kan vasthechten, om de spelbeleving nog te verbeteren. De GO Plus begint te vibreren en licht te geven wanneer een vangklare Pokémon in je buurt vertoeft, waardoor je tijdens het wandelen niet voortdurend de app open hoeft te hebben. Eenmaal binnen bereik werp je een Poké Ball door een simpele druk op een knop. Het toestel is puur optioneel en niet noodzakelijk om het spel te kunnen spelen.

Wat we niet weten:

Het is nog niet bekendgemaakt wat voor prijskaartje er aan zo’n Pokémon GO Plus zal hangen. Ook wat de in-game betalende opties nu precies zijn, of hoeveel je ervoor zal moeten dokken is nog onduidelijk. Of de app ook op smartwatches zal werken, kunnen we eveneens nog niet meedelen.

Pokémon GO Plus

Het Gravensteen is een portaal? Hacken die handel!

Wie zich maar moeilijk een beeld kan vormen van wat Pokémon GO te bieden zal hebben, kan zich in de tussentijd al eens tot Ingress wenden, de app waar Pokémon GO de mosterd vandaan heeft. In dit spel, niet toevallig ook een kind uit de schoot van Niantic, behoort de speler tot één van twee strijdende facties die vechten voor hun visie op de toekomst van de mensheid. Je begeeft je naar publieke herkenningspunten (kerken, musea, standbeelden, …) die als ‘portalen’ functioneren: deze kan je hacken en zodoende tot je factie inlijven. Het concept verschilt enigszins van het verzamelen van snoezige Pokémon, maar je krijgt wel een idee van het soort gameplay.

Pokémon GO verschijnt in 2016, nadere datum nog onbekend. Wordt ongetwijfeld vervolgd.