WTF Japan?!

Celebratie van Japan's meest gestoorde games

Valentin Hick

Aah, Japan, land van de rijzende zon. Maar wat voor een zon! We houden een korte bloemlezing over de meest bizarre videogames die het land ons te bieden heeft. U weze gewaarschuwd.

Hatoful Boyfriend - はーとふる 彼氏

Beginnen doen we met een dating simulator. Het genre is vrij populair in Japan en volgt steeds hetzelfde stramien. Je versiert een medestudent(e) op jouw high school tot jullie een koppel vormen. Bloemen, shoppen, cinema'tje, picknicks en zelfs een gewone babbel horen er allemaal bij. De meeste date sims win je door jouw oogappel vol op de lippen te kussen. Ook zo in Hatoful Boyfriend...

De duiven-dating-sim bij uitstek

... maar dan met duiven.

Jawel, HB speelt zich af in een nabije toekomst waarin wild gevogelte onze samenleving heeft overgenomen en het mensenras bijna heeft uitgeroeid. Apartheid tussen mens en vogel heerst en jij mag je als speler een weg banen in deze gevleugelde maatschappij. Lees: romantisch wezen met een bende duiven.

 

LSD: Dream Emulator - エルエスディー

LSD: Dream Emulator simuleert het gevoel dat je hebt tijdens het dromen. Het soort van dromen die een dopamine slikkende eenzaat krijgt na een Stephen King-marathonsessie, weliswaar.
 LDS: Dream Emulator

Het Playstationspel is losjes gebaseerd op het droomdagboek van een Japanse spelontwikkelaar. Je loopt er rond in een gigantische wereld vol psychedelische kleuren en bizare wezens. Je ontmoet er onder andere gezichtsloze mannen in donkere regenjassen, naakte reuzen, deuren met gesmeerde gezichten, en af en toe zelfs een gigantisch paar ogen in de lucht. Zomaar.

LSD Dream Emulator

Een droom duurt tien minuten, en in die tijd kan je enkel wandelen, teleporteren, en wenen. Wenen in het echte leven, bedoelen we.

LSD zou volgens de ontwikkelaar trouwens staan voor Lovely Sweet Dream. Yeah right.

 

 

Takeshi's Challenge: The Game That Hates You - たけしの挑戦状

Volgens de legende zou Takeshi's Challenge: The Game That Hates You bedacht zijn door de komiek Takeshi Kitano tijdens een bijzonder dronken vergadering waarin hij duidelijk wou maken hoe erg hij videogames haatte. Het concept voor het beste spel ooit was geboren.

Deze keer gaan we het bij een simpele walkthrough houden om je de dwaasheid achter dit spel te openbaren. In level 1 moet jouw personage ontslag krijgen, scheiden en zichzelf lam drinken. Het gevolg laat zich raden: een bezoek aan de karaokebar. Of anders vertaald: jij moet als speler in een echte bijgeleverde microfoon staan zingen. DERTIG MINUTEN NON-STOP!

Daarna krijg je een stuk papier dat je een uur lang in de zon moet laten liggen. Een uur waarin jij als speler letterlijk op geen enkele knop mag drukken. Gewoon, een uur lang naar het scherm staren! En anders: terug naar de karaokebar. Deze regels moet je trouwens zelf ontdekken want het spel zelf bevat geen enkele regel uitleg. Na een paar vage hoofdstukken over UFO's en schatkisten beloont het spel je eindelijk met het droogste eindscherm ooit.

Het eindscherm

Wij zijn fan.

Boong-Ga Boong-Ga - 浣腸ゲーム

Boong-Ga Boong-Ga klinkt als een leuke voetballeuze, maar geloof ons vrij: met dit arcadespel wil je niet geassocieerd worden. De bedoeling van het spel is om een gigantisch paar vingers vast te houden, één van de acht hoofdpersonages als slachtoffer uit te kiezen en die vervolgens zo hard en zo precies mogelijk met jouw vingers in 't poepegaatje te rammen.

We laten dat even tot je bezinken.

Boong Ga Boong Ga

Ex-lief, crimineel, schoonmoeder en pedofiel behoren allemaal tot het raster van slachtoffers die je mag straffen. Eénmaal uitgespeeld, krijg je nog een score over jouw sexueel gedrag, en een figurine van de gamemascotte bij wijze van bedanking.

Hadden we je al verteld dat de mascotte een gigantische drol is? Welkom in Japan, jongens!