Zwaardvechten met Darth Vader of dansen met Hodor?

FACTS 2017

Spring Edition

Pieter Lantsoght

FACTS 2017: Spring Edition

Google maps
location

Smeekt je Instagramprofiel gewoon om een selfie met Darth Vader of hou je het bij een snelcursus lightsaber-vechten? Op FACTS kan het allemaal, en meer: 

1. Selfie time

Vergeet je selfiestick niet, want op FACTS valt wat te zien. Van cosplayers die uren en uren werkten aan hypergedetailleerde outfits van hun favoriete personages, tot heuse props en decors die recht uit films geplukt werden, zodat jij ermee op de foto kan. Van het schattige autootje van Mr Bean tot de griezelige reuzenspin Aragog uit Harry Potter

Spencer Wilding op FACTS

Natuurlijk zijn er ook enkele bekende gasten. Zo kan je op de foto met Darth Vader himself, of toch met de man die hem vertolkte in de laatste Star Wars-prent Rogue OneDie man, Spencer Wilding, speelde ook al een White Walker in Game of Thrones en allerlei booswichten in de grootste blockbusters. Waar voor je geld dus. 

2. Zo tekent een professional

Al die fabelachtige creaturen die je tijdens je FACTS-bezoek ontmoet, komen natuurlijk ook ergens vandaan. Stuk voor stuk zijn ze ontsproten aan de al dan niet ziekelijke geest van een creatief genie.

Hoe ziet de mens eruit die voor zijn dagelijks brood graphic novels van Lara Croft maakt of weerzinwekkende slechterikken bedenkt voor je favoriete comics? Op FACTS treden die internationale artiesten even in de spotlight én kan je ze ook live aan het werk zien. 

 3. Let the beast go

Mag het allemaal wat actiever voor jou? Laat je innerlijke Hulk los en waag je aan The Beast. 's Werelds grootste opblaasbare hindernissenparcours staat twee dagen lang tot jouw beschikking: ideaal om je superheldenmoves op uit te testen. 

Heb je het liever wat gedisciplineerder? Perfectioneer je skills tijdens de lightsaber-trainingLightsaber combat is namelijk een echte sport met nationale en internationale toernooien. Benieuwd of jij straks opstaat als de nieuwe Jedi.

4. Dansen met Hodor

Dat sommige Game of Thrones-personages er een muzikaal dubbelleven op na houden, wisten we al langer. Ontdek nu met je eigen trommelvliezen hoe het gesteld is met de dj-kwaliteiten van Hodor, a.k.a. Kristian Nairn.

De grote vriendelijke reus hangt twee dagen rond op FACTS, maar wie meer wil dan een selfie of een handtekening, zakt op zaterdagavond af naar de FACTS afterparty om total loss te gaan op zijn anderhalf uur durende Rave of Thrones, The Rebirth DJ set.

 

FACTS gaat door op 1 en 2 april in Flanders Expo, Gent. Alle info vind je hier