Veel cultuurhuizen bieden kortingen aan voor jongeren onder de 26 jaar. Zo ga je altijd aan de zachtste prijs naar het museum, theater, concerten, dansvoorstellingen, opera, ... Dit is een greep uit het aanbod.

Ga last minute naar de opera voor de prijs van een filmticket

Als je als -26-jarige een half uur voor de aanvang van een voorstelling van Opera Ballet Vlaanderen aan de ticketbalie staat, dan betaal je voor de vrijgekomen plaatsen maar €10. Zo bestaat de kans dat je de beste plaatsen krijgt voor een spotprijs. By the way: je kan ook gewoon casual chique gekleed naar de opera gaan. Met EYCA krijg je sowieso 50% korting op je tickets voor Opera Ballet Vlaanderen.

Opera

Ook de grote theaterhuizen bieden jongerenkortingen aan

Voorstellingen van KVS in Brussel (t.e.m. 25 jaar) en van Toneelhuis in Antwerpen (t.e.m. 26 jaar) kosten voor jongeren maar €10. Ook NTGent heeft een grote korting op tickets voor jongeren tot 28 jaar. Op de grote theaterfestivals worden die kortingen gewoon voortgezet. Het Theaterfestival biedt kortingen van 20 tot 30% aan jongeren tot 26 jaar. Voor jongeren tot 18 jaar kosten de toneelstukken maar €10. Theater Aan Zee heeft ook jongerenkortingen afhankelijk van de voorstelling. Een aantal stukken zijn daar zelfs gratis.

Theatervoorstelling
Musea

Voor (bijna) geen geld naar het museum

De meeste musea in België hebben jongerentarieven. In de meeste Gentse musea betaal je als -26-jarige slechts €2 voor een bezoek. Een bezoek aan het FOMU of het M HKA in Antwerpen kosten je onder de 26 maar €3. In Museum M in Leuven betaal je als jongere €2. In BOZAR in Brussel ga je tot 26 jaar voor de helft van de prijs naar een tentoonstelling. Check dus zeker altijd de website van een museum vooraleer je gaat.

Voor studenten in Leuven

Met de Cultuurkaart van KU Leuven kan je voor €20 als student aan de KU Leuven in Leuven, UC Leuven-Limburg of LUCA Campus Lemmens fikse kortingen krijgen op cultuurbelevingen in Leuven. Bovendien kan je sowieso gratis naar evenementen met het UUR KULTUUR label van KULeuven, één keer per maand.

Voor studenten in Gent

Bij Cultour kan je voor spotprijzen (€2 à €3) tickets kopen voor een uitgebreid gamma aan evenementen in Gent: optredens, theatervoorstellingen, films, ... Zelfs last minute zijn er vaak nog tickets!