3 lastminutevakantiejobs voor late beslissers

SOS studentenjobs

Sarah

Heb je je zoektocht naar een vakantiejob steeds uitgesteld, omdat je ab-so-luut zeker was dat je twintig herexamens zou hebben? En je hebt er géén? Hoera, proficiat! Nu nog geld verdienen om van je onverwacht lange zomervakantie een feest te maken. BILL tipt: drie vakantiejobs die je last minute aan poen kunnen helpen. 

1. Word studiecoach

Jij mag dan misschien geen herexamens hebben, maar gelukkig voor jou zijn er anderen die minder geluk hebben. Ben jij gezegend met een talenknobbel of verorber jij wiskundige formules als ontbijt? Dan ben jij de geknipte persoon om jongeren die minder vlot door hun schoolcarrière walsen een handje te helpen. De vraag naar vakspecifieke bijlessen en algemene studiebegeleiding is bijzonder groot. 

Je hoeft zelf niet hoogbegaafd of leerkracht in spé te zijn om in aanmerking te komen voor de job. Een basispakket aan sociale vaardigheden en een gezonde portie motivatie volstaan. Zoek naar studiebegeleidingskantoren in je buurt (zoals hier of hier), solliciteer spontaan bij een middelbare school die een huiswerkklas heeft of informeer op je eigen hogeschool of universiteit. 

2. Word privéchauffeur 

Je obsessie voor auto’s kan in een vingerknip omgezet worden in een goed betalende bijverdienste. Als mensen vervoeren in luxewagens jou wel iets lijkt, vind je talloze vacatures voor studentchauffeurs of privéchauffeurs. Check bijvoorbeeld hier en hier

Ook als je niet zo vertrouwd bent met de nieuwste modellen van elk automerk, kan je gemakkelijk een extraatje in de wacht slepen. Als je zelf regelmatig of eenmalig een grotere afstand aflegt met je eigen wagen, kan je je lege plaatsen op Bla Bla Car aanbieden voor een prijsje. Zo deel je de kosten van de rit en leer je op de koop toe nieuwe mensen kennen. 

3. Word een manusje-van-alles

Op de site ListMinut kan je zelf op zoek gaan naar de noden en aanslepende klusjes van je buurtbewoners. Wie weet laat je binnenkort de schattige viervoeter van je overbuur uit, geef je de hottie van vier huizen verder een weldoende massage of word je de veelgevraagde goochelaar op kinderfeestjes in je stad. 

 

Tip: Doe jij deze zomer een vakantiejob of klus je het hele jaar bij als jobstudent? Gebruik dan de jobteller van MyFamily om bij te houden hoeveel uren je nog mag werken.