5 foodtruckfestivals om je honger te stillen

Mexicaanse burrito, Libaneese falafel of eerder een Amerikaanse hamburger?

Martyna Sklodowska

Deze maand schieten de foodtruckfestivals als wortels uit de grond. Het ontdekken van verschillende culturen staat centraal. Waar en wanneer kan je de culinaire wagentjes spotten? BILL tipt de beste foodtruckfestivals die je als echte foodie zeker niet mag missen!

1. SMA(A)K

Sma(a)k tovert verschillende steden om tot een overheerlijk openluchtrestaurant, waar beleving de hoofdrol speelt. Naast streetfood biedt het festival gezellige zithoekjes, live muziek en allerlei andere activiteiten aan. 

Wanneer en waar? 

12 mei in Diest 

25 mei in Bree 

22 juni in Ukkel 

28 juni in Hasselt

6 juli in Wuustwezel

20 juli in Tongeren

3 augustus in Sint Truiden 

2. HAP 

Sinds 2015 reist HAP met de mobiele keukentjes rond in heel België. Ook dit jaar krijgen we de kans om verschillende gerechtjes te proeven. Het festival voorziet naast lekkernijen ook optredens van straatmuzikanten en -theater. Verder is er ook een podium waar verschillende acts geprogrammeerd staan.

Wanneer en waar?

25-27 mei in Vilvoorde

1-3 juni in Mechelen

3. Barrio Cantina

Voor streetfood, muziek, leuke pop-up bars en (hopelijk) de zon kan je bij Barrio Cantina terecht. Niet alleen onze eigen Belgische frietjes staan op het menu, maar ook verschillende internationale gerechten. Denk aan de Vietnamese springrolls, Amerikaanse hamburgers, Thaise dumplings en zoveel meer.

Wanneer en waar? 

9-13 mei in Gent

1-3 juni in Oostende 

8-10 juni in Brugge

4.Brussels Food Truck Festival

In Brussel gaat eind mei en begin juni het grootste(!) foodtruckfestival in Europa door. Voor diegenen die op een culinaire ondekkingstocht willen gaan is Brussels Food Truck Festival, dat meer als 100 foodtrucks telt, zeker het juiste adres. 

Wanneer en waar?

 31 mei & 1-3 juni in Brussel

5. Antwerpen proeft

Proeven en bijleren? Dan moet je bij Antwerpen proeft terecht. Een culinair festival waar signatuurgerechten in degustatievorm verkrijgbaar zijn. Ook staan er allerlei activiteiten en workshops op het programma en dat voor jong én oud. 

Wanneer en waar?

10-13 mei aan de Waagnatie in Antwerpen