5 keer kosten drukken op kot

BILLs besparingsgids voor kotstudenten

Eva

Is jouw zakgeld ook altijd op voor het einde van de week in zicht is? Met deze tips hou je zonder al te veel moeite nog wat euries over voor frisse pintjes en Dafalgan.

1. Kotpot

Alleen is maar alleen. Probeer zo veel mogelijk samen te leggen met je kotgenoten om gemakkelijk uit de gedeelde kosten te raken. Basics zoals toiletpapier en afwasmiddel kan je bovendien in bulk inslaan en dat kan al eens goedkoper uitdraaien. Samen eten is trouwens ook een ideale manier om geld uit te sparen. En het doet wonderen voor de sfeer op kot. Win-winsituatie!

2. Opzij, opzij, opzij

Wandel, loop, fiets, step op skate overal naartoe. Gedaan met stressen om je bus of tram te halen om op tijd in de les te zijn én je spaart er een hele hoop geld mee uit. Een fitnessabonnement heb je ook niet meer nodig en je kan zonder schuldgevoel een Bicky Burger binnenspelen na een avondje stappen.

3. Restjes, a.u.b.

Neem zo veel mogelijk mee van thuis als je op zondagavond terug naar kot vertrekt. Offer jezelf op als vuilbak voor alle etensrestjes, want let’s be honest: niemand kookt zo goed als mama. Duurdere dingen zoals shampoo of frisdrank zijn ook makkelijk te verstoppen in je valies. Als je toch nog naar de supermarkt moet, zorg er dan voor dat je op voorhand gegeten hebt. Niets zo slecht voor je portefeuille als winkelen met een lege maag. Trust us.

4. Op zolder

IKEA is het walhalla voor kotstudenten. Er zijn nochtans goedkopere én originelere manieren om je kot in te richten. Op schattenjacht gaan op de zolder van je grootouders, bijvoorbeeld. Of alle kringloopwinkels in de buurt aflopen op zoek naar verloren pareltjes. Je meubilair is uniek, superorigineel én spotgoedkoop. 

5. EYCA

Met je European Youth Card kan je op heel wat plaatsen een mooie korting scoren. In kledingwinkels (Springfield, Sacha …), bioscopen, culturele centra of zelfs bij de kapper: je kan je EYCA bijna overal bovenhalen. Je gewone studentenkaart doet waarschijnlijk ook al wonderen. Vooral in de studentenrestaurants.