5 redenen waarom je Atsusacon niet mag missen

Atsusacon

ICC - Gent

Claudia

Op 5 en 6 augustus wordt het ICC Gent omgetoverd voor de jaarlijkse editie van het Japanse festival Atsusacon, dat een waar walhalla vormt voor liefhebbers van de Japanse cultuur. Zelfs als je geen echte otaku bent (Japans voor geek), is er vanalles te beleven. Vijf redenen om te gaan:

1. Omdat het een uniek event is

Het is officieel de enige conventie in België die zich volledig richt op de Japanse media en cultuur: zowel de traditionele cultuur als games en J-music. Hiermee zorgen ze voor een unieke beleving.

2. Omdat ze volledig steunen op vrijwilligers

Atsusacon wordt volledig georganiseerd door een team gemotiveerde vrijwilligers: fans en liefhebbers van de Japanse cultuur organiseren het evenement voor andere fans en liefhebbers. Ben je na dit weekend geïnteresseerd ook mee te helpen? Je kan contact opnemen met de organisatoren.

3. Omdat het aanbod heel gevarieerd is

Niet de standhouders, maar de evenementen staan centraal op Atsusacon: er is een gevarieerd aanbod aan workshops, lezingen, wedstrijden, panels, demonstraties, etc. Zo zal je er deze editie kunnen leren hoe je cosplaykostuums moet naaien, wat je oude ruilkaarten waard zijn en hoe je manga moet tekenen.

Bovendien kan je je kennis van Japanse legendes en sprookjes uitbreiden en een beter inzicht krijgen in de geschiedenis van yaoi, oftewel homoseksualiteit in Japan.

4. Omdat je er allerlei leuke prijzen kan winnen

Je kan er meedoen aan allerlei wedstrijden en leuke prijzen winnen. Zo kan iedereen die wilt een Anime of Cosplay Music Video maken, deze wordt dan voor groot publiek getoond en de winnaar gaat naar huis met een leuke prijs.

De slimmeriken onder ons kunnen zich wagen aan De slimste otaku ter wereld. Verder is er nog een anime openingsquiz en een spicy noodle contest voor mensen met sterke smaakpapillen.

5. Omdat je er spelletjes kan spelen

Er is een gameroom waar je zowel retro- als nieuwe games kunt uitproberen, met onder andere Singstar en DDR. Er wordt ook een speciale ruimte voorzien met allerlei bordspellen, zowel traditionele als modernere spelletjes.

Wil je er graag bij zijn? Bestel hier je tickets online. Tot dan!