5 vegan hotspots in het centrum van Brussel

Zei iemand brunch à volonté!?

Janne Vanhemmens

Dat Gent de veggie- en vegan hoofdstad van België is, wisten we al. En dat er behalve Moonfood bij het Centraal Station niet veel te beleven valt voor veganisten in Brussel, is duidelijk. Gelukkig kan je plantaardig eten bij deze leuke toegankelijke hotspots, zelfs mét kritische vrienden in je kielzog.

The Judgy Vegan

Drie jonge Franstalige dames zagen het vegan gat in de markt in Brussel en haalden met een crowdfundingcampagne genoeg centen op om een nieuw café te openen. Wanneer The Judgy Vegan in de Marollen fulltime de deuren opent is nog onzeker, maar tot dan kan je er elk weekend terecht om hun zoete + hartige brunch à volonté te testen aan de verminderde prijs van €16. Kwijl!

KICK tap'ASS

Omdat Comocomo geen optie meer is als veganist, lijkt het relatief nieuwe KICK tap'ASS in de Lakensestraat uit de hemel gevallen. Voor €15 krijg je daar door de vriendelijke ober 5 overheerlijke originele tapas voorgeschoteld, met vlees, veggie of vegan. Reserveren is aangeraden.

Makisu

Hoezo, sushi zonder vis? Bij Makisu in de Vlaamsesteenweg is het de normaalste zaak van de wereld, want je combineert er zelf je tokyo- of california-maki met verse ingrediënten als zoete aardappel, asperge en avocado.

Is de wachtrij groter dan je geduld? In dezelfde buurt kan je ook bij Knees to Chin, Umamido, Suki en Yaki terecht voor een vegan avondmaal met een oosterse toets. Let er in Aziatische restaurants wel op om te vragen geen vissaus te gebruiken.

Färm

In de onlangs gerenoveerde Färm-supermarkt op de Vismet kan je terecht voor verse, eerlijke, biologische en lokale producten. Er is een groot aanbod veggie en vegan in de koelsectie en op de middag kan je er terecht voor een betaalbare lunch die je zelf samenstelt, waarbij je betaalt per 100 gram.

Le Pain Quotidien

Ondertussen vind je ze over heel de wereld, van New York tot Tokio. Maar de allereerste Pain Quotidien werd in 1990 geopend in de Dansaertstraat en is daar nog steeds. Ondertussen zijn ook zij op de kar van de toekomst gesprongen en spot je op het eat-in menu onder andere brunch, toast en pot-au-feu zonder dierlijke ingrediënten, allemaal duidelijk aangeduid met een wortelsymbool. Haal bij het vertrekken zeker nog eens je portefeuille of maaltijdcheques boven om een belachelijk lekker chocolade- of passievruchttaartje mee naar huis te nemen.

Smakelijk!