Afzwaaien op de catwalk

Antwerpse Modeacademie - KASK - La Cambre

Inge

Juni, mooie zomermaand. Maar ook de markering van het einde van een academiejaar. Tijd om al die vruchten van hard labeur en overmatig gezweet te showen aan de buitenwereld. En als je toevallig mode studeert, kan dat in volle glorie op een defilé.

Vergeet de fashion weeks van Parijs en Milaan. Als je er écht als de kippen wil bij zijn, check dan het talent dat popelt om de deuren naar het modeparadijs open te beuken. Met 23 zijn ze dit jaar, roots in Zwitserland, USA en België. Niet weten waar te beginnen? Wij wel.

Antwerpse Modeacademie

Wat te verwachten? Antwerpen equals mode. De onmiskenbare voortrekker en vernieuwer. De opleiding is wereldtop en laat heel wat talent bovendrijven. Met alumni als Raf Simons en Veronique Branquinho mag de lat dan wel hoog liggen, de studenten leveren ieder jaar weer een mooi eindproduct af. 

SHOW2015 vindt plaats op 12 en 13 juni in Parkloods, Park Spoor Noord. Reserveren doe je hier.

KASK

Wat te verwachten? De visie van de opleiding in Gent is: mode als scheppende kunst. De student beweegt zich in de huidige wereldbeeld en brengt met deze puzzelstukjes een nieuw modebeeld tot stand. En waar deze creaties beter presenteren in de Eskimofabriek waar in een vorig leven textiel centraal stond. 

Movement#22 gaat door op 18 en 19 juni in de Eskimofabriek. Een ticketje bemachtig je hier.

La Cambre

Wat te verwachten? Na het zwoeggedeelte volgt ook in La Cambre de apotheose in vol ornaat. Deze Brusselse school moet zeker niet onderdoen, de nieuwe lichting werd duchtig onderwezen in alle facetten van de mode. The class of 2015 hou je dus best in het oog. Topsponsor is Dior die ervoor zorgt dat de modellen piekfijn voor de dag komen.

Show15 gaat door op 5 en 6 juni in de Hallen van Schaarbeek. Fix je invite hier.