Bambooti: gloednieuw Limburgs label

Een merk met aandacht voor mens en natuur

Evy

Foto’s voor Bambooti: gloednieuw Limburgs label

Freek (links) en Pieter zijn volop bezig met de lancering van hun webshop.

In 2014 ontstond bij Pieter Van Moll (25) en Freek Gielen (23) het idee om een nieuw label op de markt te brengen. Ze merkten dat er vraag was naar producten uit hout en bamboe en besloten hun passie voor design en ondernemerschap te bundelen. Et voilà: Bambooti werd geboren.

Pieter: “We zijn met Bambooti begonnen in september 2014. We streven naar het bouwen van een merk dat de relatie tussen mens en natuur bevordert. Ons doel is om hoogwaardige producten te creëren uit natuurlijke, hernieuwbare grondstoffen.”

"Ideas are sh*t, execution is the game"

Freek: “Uit het niks een label opstarten is geen makkelijke opdracht. Het is belangrijk om een goede visie te hebben en hulp te vragen aan mensen die er meer over weten. De raad die wij aan jonge ondernemers zouden geven? Durf die eerste stap te zetten! Wanneer je een goed idee hebt, aarzel dan niet om aan de slag te gaan. Het is ook belangrijk om in jezelf en je idee te geloven. Je hoeft niet bang te zijn om groot te dromen, integendeel. Daarnaast is het belangrijkste om actie te ondernemen. Een idee zonder actie is niets waard. Ideas are sh*t, execution is the game!”

"We willen mensen bewust maken van wat ze kopen"

Pieter: “Rekening houden met de natuur is voor ons enorm belangrijk. Onze producten worden momenteel alleen uit hout en bamboe gemaakt. We doen er alles aan om zoveel mogelijk hout te gebruiken dat gerecycleerd is of afkomstig is van duurzaam gebouwde bossen. Natuurlijk willen we zo ons steentje bijdragen en mensen bewust maken van wat ze kopen.”

Freek: “De komende tijd richten we ons op de lancering van onze webshop. (die is ondertussen gelanceerd, red.) We willen op korte termijn onze producten op de markt brengen. Momenteel hebben we zonnebrillen, monturen voor brillen op sterkte en cases voor smartphones in de aanbieding. Op onze website kan je alvast een kijkje nemen!”

Kort en krachtig

Wat hebben jullie gestudeerd?
Freek
: “Ik heb een bachelor Grafische en Digitale Media en zit momenteel in mijn laatste jaar Toegepaste Informatica.”
Pieter: “Ik studeerde vorige maand af als Burgerlijk Ingenieur.”

Waar hebben jullie elkaar leren kennen?
Freek: "We spelen samen basketbal in Lommel."

Wie willen jullie graag met een zonnebril van Bambooti zien rondlopen?
Pieter: "Jeroen Meus of Smos (Matteo Simoni, nvdr.)."