Belgian Beer Café ‘NoMad’ geopend in New York

Belgische pintjes in The Big Apple

Pieter Claes

Foto’s voor Belgian Beer Café ‘NoMad’ geopend in New York

Nomad: Belgisch topbier in New York.

Brouwerij AB InBev kwam in 1998 met het concept van Belgian Beer Cafés op de proppen, om Belgische bieren in het buitenland te promoten in een authentieke, typisch Belgische setting. Vandaag tappen er tientallen BBC’s frisse pintjes in de hele wereld, van China tot Australië. Vanaf nu kunnen ook New Yorkers genieten van Belgisch gerstenat, dankzij het Hasseltse designbureau Creneau International. Met NoMad stampten de Limburgers immers het eerste Belgische biercafé in New York uit de grond. 

Meer dan een bruine kroeg 

Filip Janssen (Marketing Manager bij Creneau International): “NoMad heeft zeker veel weg van een klassieke bruine kroeg van bij ons, maar dan wel met een typisch New-Yorkse toets. De inrichting is namelijk gebaseerd op de stijl van onze cafés tijdens het interbellum. Alle decoratie werd bij elkaar gesnuisterd op pittoreske Belgische vlooienmarkten. Je kan er overigens meer doen dan enkel een hele resem topbieren proeven, want er worden ook typische streekgerechten geserveerd. ”

Is bier wel hip genoeg voor het jonge Sex-And-The-City-publiek? 

“Absoluut. Belgisch bier is erg hot in de hele wereld en trekt dus zeker ook een grote groep hippe, jonge mensen aan. Gezien elk Belgian Beer Café uniek is en ingericht wordt in functie van de locatie, kan het cliënteel overigens enorm verschillen. In een business district trek je uiteraard meer zakenmensen aan voor lunches of after work drinks, terwijl je in een hotelomgeving vanzelfsprekend eerder toeristen en expats over de vloer krijgt.” 

Sixpacks op maat 

Wat maakt Belgische bieren zo bijzonder? 

“Onze rijke biergeschiedenis en het enorm diverse aanbod zijn zonder meer uniek in de wereld. België geniet dan ook wel wat aanzien als een grondlegger van de biercultuur. Dat weet mensen te boeien en te inspireren; heel wat Amerikanen beginnen trouwens zelf Belgian style beers te brouwen.”

Waarom is NoMad precies zo speciaal in vergelijking met andere Belgian Beer Cafés?

“Eerst en vooral de unieke locatie, op Fifth Avenue met zicht op Madison Square Park. Het is een prachtig pand, met grote raampartijen en een heel open, luchtige feel. Daarnaast wordt haast elk gerecht gekoppeld aan een Belgisch bier, en is er een retail corner waar je bijvoorbeeld boeken over de Belgische keuken kan kopen. Heb je geen tijd om in ter plaatse van je biertje te genieten, dan kan je zelfs een sixpack samenstellen of een growler laten tappen voor thuisgebruik met vrienden.”