Bicycle Drag Race op Quartier Canal

Racen als in de jaren zeventig

Albertkanaal Hasselt

Pieter

Bicycle Drag Race

  • Albertkanaal
  • 22 aug 2014
Google maps
location

Op vrijdag 22 augustus is de site van Quartier Canal in Hasselt het onbetwiste mekka voor iedereen die ook maar een beetje houdt van fietsen.

De naam klinkt enigszins misleidend, want de Bicycle Drag Race heeft absoluut niets te maken met mannen die graag vrouwenkleren dragen (al zijn die ook vast welkom). 

Het concept is namelijk heel simpel: twee mensen nemen het tegen elkaar op in een bloedstollende race op hun stalen ros. De organisatoren werden geïnspireerd door de jaren zeventig, toen het voor jonge sportievelingen gebruikelijk was om op zondag stadsparkings in te palmen en een potje te crossen. 

Om alles zo fair mogelijk te houden, worden alle deelnemers ingedeeld op basis van geslacht, leeftijd en type fiets (van stadsfietsen tot mountainbikes). Te tam om te zweten? Geen probleem, want je bent ook gewoon welkom om een hapje te eten en een drankje te consumeren met zicht op een zonsondergang aan het water. 

Inschrijven kan met een mailtje naar dragrace@a2o.be. Vermeld zeker je naam en het type fiets waarmee je deelneemt. Vanaf 17u kan je aan de opwarming beginnen. Om 18u mogen de jongste deelnemers de benen van onder hun lijf spurten, daarna volgen de oudere coureurs. Om 22.30u mag de grote winnaar zijn trofee in ontvangst nemen.