BILL tipt: kerstshoppen in Leuven

Survivalgids voor pakjesjagers

Pieter Claes

Dankzij onze tips overleef je zonder kleerscheuren de feestelijke jungle van het kerstshoppen. Een cadeautje nodig voor je kleine nichtje, de bomma of je pa? Of voor je geheime crush? Zoek niet verder:

Voor gamers en gadgetfreaks

Demo Spel & Pakjeshuis

Ben je die traditionele Monopoly-marathon na het kerstdiner echt kotsbeu? Bij Demo Spel kan je kiezen uit honderden bord- en kaartspelen. Hier vind je het ideale geschenk voor een irritant neefje, om het familiefeest in 2015 een pak draaglijker te maken. 

Bij Het Pakjeshuis kan je dan weer terecht voor namaak flamingo's, gouden tuinkabouters en vogelhuisjes voor je sleutelbos. Kortom: het soort spullen dat iedereen graag in huis wil hebben, maar waar niemand zijn eigen geld aan spendeert. Thank God for the holidays

Voor fashionista's en hippe vogels  

WEAR & Giraffe

Durf dit jaar niet te zeggen dat je "graag een cadeaubon van H&M" krijgt. Er zijn meer dan genoeg kleinere winkels in Leuven waar je unieke merken kan ontdekken. bij WEAR vind je bijvoorbeeld het leukste en warmste breiwerk uit Scandinavië. 

Ook bij Giraffe vind je ongetwijfeld het perfecte geschenk, of het nu gaat om een horloge, een rugzak of een nieuwe plaat. Tip: bezoek zeker de beide winkels (want ze zitten zowel in de Diestestraat als op de Bondgenotenlaan). 

Voor de literaire leuteraar 

 Het Besloten Land & Gobelijn Strips 

Deel je liever meer cultureel verantwoorde pakjes uit? Spring dan binnen in Het Besloten Land en Gobelijn Strips. De twee zijn in een voortdurende strijd verwikkeld om de titel van "Walhalla der strips" in Leuven. Je vindt er de beste graphic novels van het moment, maar ook gewoon good old Jommeke en Suske & Wiske