Duizelingwekkende wereldrecords

Guinness World Records 2012

Guinness

Inge

De nieuwe editie van Guinness World Records is een feit. Het curiosum dat het best verkochte boek ooit is, verbaast ieder jaar opnieuw. Je hebt the usual suspects die als vanouds present zijn: de grootste man (251 cm), de dikste vrouw (291,6 kg), de langste benen (132 cm) en de langste vingernagels (601,9 cm).

Daarnaast heb je ook massa’s records in de categorie: "je kan het zo gek niet bedenken". Een selectie:

1. In één minuut

Voor diegenen die nog inspiratie tekort komen voor een avondje "Wedden dat?", hier enkele suggesties. Het meeste aantal moppen vertellen (17!), eieren breken met je hoofd (130!), meeste ballonnen knappen met een pogostick (57!). Je zestig seconden starten nu!

2. Koorddans

Dit record is niet van het kaliber dat je het thuis even kan evenaren, laat staan verbeteren. Op een hoogte van 3303m balanceerde ene Freddy Nock een dikke halve kilometer lang, zonder te vallen. Uiteraard. Maar goed, want veiligheidsharnas noch vangnet waren in de buurt.

3. Ducttape

Hoe lang je nodig hebt om een persoon met ducttape tegen de muur te plakken? Niet meer dan 53,03 seconden. Of hoe een prank in het populairste boek ter wereld terechtkomt.

4. Oh dierbaar België

Dat ons landje nog altijd regeringsloos door het leven gaat, we weten ondertussen niet beter. Dat we niet langer anoniem blijven voor de rest van de wereldbevolking zal mede te danken zijn aan deze (eervolle?) vermelding. Aangezien de teller nog steeds blijft lopen, vermoeden we dat ons plaatsje in het boek wel safe zit voor de komende jaren.

5. Vuvuzela

Tot vreugde of tot ergernis: de vuvuzela is geen onbesproken ambiance-instrument. Voor wie zich al uit de voeten maakte bij de eerste tonen van het gewone exemplaar, raden we aan enkele kilometers te vluchten bij dit grootste instrument: het ding meet 35m en de voorkant heeft een diameter van 5,5m. Tuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuut.