Proeven van Rome

De smaak van Rome

Rome

Inge

De smaak van Rome

Geen stad ter wereld die meer geschiedenis herbergt onder haar fundamenten dan Rome. Voor wie de lessen Latijn in real life wil beleven of even in de huid van een opjuttende gladiator wil kruipen: De Smaak van Rome zet je op de goede weg.

In dit compacte stadsgidsje vind je handige plannetjes, adresjes en tips van de locals. Om het comfortgehalte van de volgende citytrip nog wat de hoogte in te stuwen: hieronder vijf plekjes die je zeker niet mag overslaan.

1. Colosseum

ColosseumHet Colosseum, een relikwie van bloedige gebeurtenissen waar overvloedig geoliede mannenlijven vochten voor de gunst van de keizer. Met andere woorden: het Colosseum spreekt tot de verbeelding. Het is dan ook een onvermijdelijke stop tijdens een bezoek aan de Eeuwige Stad, al was het maar om in gedachten de echo van 50.000 toeschouwers te horen galmen. Met de zesenzeventig uitgangen en een heus ondergronds labyrintisch gangenstelsel is verveling taboe.

2. Spaanse trappen

Spaanse trappenDe Spaanse trappen zijn de klim waard! Zorg dat je geen trede mist, want het is er soms over de koppen lopen. Aan de voet kan je ook nog de Fontein van de Verwaarloosde Boot bewonderen. En voor de geïnteresseerden: in het voorjaar zijn de trappen bezaaid met een bloementapijt van paarse azalea’s.

 

3. Trevifontein

TrevifonteinAls je ooit nog op je stappen wilt terugtreden en Rome nog een keer wil bezoeken, dan moet je zeker een muntje gooien in de Trevifontein. Volgens de legende krijg je dankzij die symbolische handeling immers de garantie dat je ooit nog eens terugkeert naar de Italiaanse hoofdstad. Met jaarlijkse tien ton aan munten in de fontein, lijkt het erop dat Rome nog vele bezoekers opnieuw in de armen mag sluiten.

 

4. Piazza Navona

Piazza NavonaKunstminnende zieltjes moeten zeker koers zetten naar dit gezellige plein met maar liefst drie fonteinen. Al was het maar om - heel cliché, maar erg leuk - een karikatuur van jezelf te laten maken. Het is wellicht onnodig te vertellen dat deze samenkomst van kunstenaars, artiesten, toeristen en toevallige passanten een gezellige wanorde met zich meebrengt.

 

5. Vaticaanstad

VaticaanstadWat zeker een prominent plaatsje moet krijgen op je todolijst is Vaticaanstad, omdat een bezoekje aan de adembenemende Sint-Pietersbasiliek meer dan de moeite waard is. Avanti!