Bouw mee aan diversiteit bij de VRT

Netwerk event

Muslinked - VRT Diversity

Annelies
  • 16 feb 2017

Netwerken, netwerken en nog eens netwerken. Je kan er tegenwoordig niet meer omheen als je een job of stage wil vinden. Muslinked, een platform dat groeikansen biedt voor moslims van minstens 18 jaar oud, organiseert verschillende meet-ups voor jongeren en professionals die een job of een stage bij de VRT zien zitten. 

Kansen

“Moslims kampen met heel veel discriminatie op de arbeidsmarkt. Ze hebben vier keer meer kans op werkloosheid, terwijl hun talenten evenwaardig zijn”, zegt voorzitter Illias Marraha in het verslag van de eerste meet-up van Muslinked in Antwerpen op 31 januari. Moslims meer kansen bieden, dat is het basisidee van netwerkplatform Muslinked. 

Muslinked focust zich voornamelijk op onderwijs, ondernemerschap en op de socio-culturele sector. Voor die laatste slaan Muslinked en VRT Diversity de handen in elkaar om jongeren warm te maken voor een job of stage bij de VRT. Zowel mensen met een achtergrond in de digitale, creatieve, technische, juridische of sociale sector zijn welkom. De eerste van verschillende meet-ups vindt plaats op 16 februari

Niet alleen Moslims

Muslinked heeft zeker en vast niet de bedoeling om zich enkel en alleen tot Moslims te richten. Iedereen is welkom op de meet-ups. Daarvan getuigt de meet-up van 31 januari, waar naast Moslims ook autochtone Belgen en mensen met een migratieachtergrond aanwezig waren. 

 

Schrijf je hier in voor de eerste meet-up van 16 februari. Wees er snel bij, de plaatsen zijn beperkt.