Brussel in dansmodus

Brussel danst

Nathalie Meskens - Pieter Embrechts - Dansinitiaties - Urban sports - ...

Inge

Brussel danst 2015

Google maps
location

11 juli: dat is de Vlaamse feestdag. Maar ook: dansdag! Zet een polonaise in, doe een boogie-woogie of zet je in springmodus, dansen is de boodschap.

Brussel danst windt er geen doekjes om: Brussel en dansen is what you get. Dansinitiaties of dansacts. Nathalie Meskens of Pieter Embrechts. Urban sports of street arts. Keuzestress? Misschien een beetje, maar dat dans je toch gewoon van je af.

Grote Markt

Brussel meets Vlaanderen - 13:00 - 20:00

Het feest wordt al ingezet in de namiddag. Wie Brussel wil (her)ontdekken, kan deelnemen aan één van de wandelingen of rondleidingen door de stad. Op de Grote Markt laat Radio 2 live en speciaal voor de gelegenheid de gouwe ouwe Vlaamse 100 door de boxen schallen. Wie zich al wil voorbereiden op de avond, kan zich laten opmaken in de Beauty Boudoir van Radio Modern.

Radio Modern liveshow -  20:00 - 22:00

's Avonds palmt Radio Modern de Grote Markt in met een liveshow. Niet zomaar een liveshow trouwens, dit is Radio Modern op z’n Vlaamst. Met speciale gasten als Pieter Embrechts, Lucas Van den Eynde en Nathalie Meskens, maar natuurlijk ook met als vanouds dansende retronettes, dansinitiaties, dj’s en een liveband. Alle ingrediënten zijn aanwezig om de hele Grote Markt in beweging te brengen.

Muntplein 

Dance battles - 13:00 - 22:00

De hele namiddag strijden dansers in dance battles om de prijzen (schrijf je in via www.brusseldanst.be). Alle stijlen zijn toegelaten: break, popping, locking, crumping, … . Greg Lox en Elye Flaya zijn de hosts van dienst. DJ’s Asfalte en Konichiwa Crew zorgen voor de beats. Wie liever kijkt dan danst, kan terecht op het terras voor een drankje en bij de food truck voor een stevige portie street food.

Block party - 22:00 - 02:00

’s Avonds toveren we het Muntplein om tot locatie voor een total loss block party. Niemand minder dan TLP aka Troubleman, de absolute king of urban vibes van België, zet de dansvloer opnieuw in vuur en vlam. Hij wordt dit jaar geflankeerd door Rakesh aka Mister Bal in The Box, de organisator van het Brusselse party concept in KVS.

Parcours tussen hoofdpodia - 13:00 - 19:00 

Van het Europaplein voor het Centraal Station, over de Grasmarkt, langs de Grote Markt, de Beurs, de Spiegelzaal van het Brussels Parlement en zo naar het Muntplein: geen enkele plek blijft dansvrij op 11 juli.

Op dat parcours wordt gedanst in de breedste zin van het woord. Circusacrobaten, fanfares, muziekbands met danseressen, … zorgen ervoor dat je van de ene festivallocatie naar de andere trekt, zonder ooit het feest te verlaten. Jan Wallyn (On the Roof en Zinnema) brengt de beste dansacts naar de vaste podia op het Europakruispunt en achter de Beurs. 

Brussel danst vindt plaats op 11 juli, in de hele Brusselse binnenstad. Meer info vind je hier.