Charlotte: Coffee klatch

column

charlotte

Ik geloof in ware liefde, maar die lijkt heel ver weg. Zijn het mijn rode lippen met altijd wel een mening klaar? Mijn open en blote schrijfsels? Of verwacht ik te veel van alles en iedereen? Ambitieus zijn doet geen zeer en het geluk achterna reizen ook niet. Ik blijf gewoon wie ik ben. Ongecensureerd. 

Coffee klatch

Drie uur. Koffietijd is nu wel voorbij. Ik merk zelfhaat op. Heb ik mezelf weer wijsgemaakt dat het klikte? Of is koffie in Londen een slaapmutsje? Mijn vriendinnen moedigen me aan om hem te laten voor wat hij is: "eikel nummer 367". Gewoonlijk gaat dat vanzelf, maar vandaag lukt het niet. Dit voelt groots aan, bij hem kan ik mezelf zijn. Of een psycho bitch

Mijn buikgevoel was juist. Hij had onverwacht wat extra werk gekregen, dus we maken plannen voor vanavond. Dit is waarschijnlijk hoe het voelt om een rijpere man te daten. Je weet wel, volwassen. 

Vraag achter vraag achter vraag. Ik antwoord kort en onzeker. Onzeker? Ik? Wat is hier aan de hand? Ik ben de grootste flirt op aarde.

Enkele wijntjes later ben ik eindelijk ontspannen en gewoon aan zijn oprechte interesse. Vrij uniek. We praten over de regels van de liefde. “Romantiek is dood”, zeg ik. Hij fronst. Self-sabotage is a thing

Waarom doe ik dat toch? Baasman is het perfecte voorbeeld van wat ik zoek in een man. Geïnteresseerd, grappig en slim. Hij kijkt naar mij op een manier die me nerveus maakt. En ook op een manier die me zin doet krijgen. 

Later wandelen we de nacht in. We gaan zitten op een bankje aan de rivier. Terwijl ik vertel over thuis, staart hij me aan en vraagt hij of hij me mag kussen. Hij legt zijn lippen traag op de mijne. Achteraf is er een lang, héél lang, zoet moment van stilte met mijn hoofd in zijn nek. Zonder awkwardness.

Alle dates die ik ooit had, flitsen voorbij, niets is hiermee te vergelijken. Niets is zo warm als wij hier en nu. En ik besef onder de decoratieve lichtjes in de boom die ons schaduwt: hij geeft leven aan de romantiek.

BILL-reporter Charlotte Spens fileerde eerder het leven van haar generatiegenoten. In haar nieuwe column legt ze zichzelf onder de loep.