Charlotte: Propere praat

Column

charlotte

Ik geloof in ware liefde, maar die lijkt heel ver weg. Zijn het mijn rode lippen met altijd wel een mening klaar? Mijn open en blote schrijfsels? Of verwacht ik te veel van alles en iedereen? Ambitieus zijn doet geen zeer en het geluk achterna reizen ook niet. Ik blijf gewoon wie ik ben. Ongecensureerd. 

Propere praat

Ik date terug. Sneller dan verwacht. Véél sneller. Tja, mijn hoofd dat blijft malen over een kerel die me duidelijk niet leuk genoeg vind, irriteert me. Dus, date ik nu met J.: een spontane, lieve kerel met een kaaklijn die door vrouwenharten snijd. 

Maar op date ontwikkelt het maagdelijk woord en wederwoord zich bij mij al snel tot een intieme vragenronde met schietschijven als: "Wat was je slechtste seks ooit?" 

Dat ik het liefst filosofeer over seks en al wat daarbij komt kijken, weet ondertussen iedereen. Ik probeer het al jaren af te remmen. Maar het is fucking moeilijk om tegen m’n intuïtie in te gaan en niet te antwoorden op vragen als: "wat is je favoriete standje?". Neen, dat vergt veel energie, hoe absurd dat ook klinkt. En dat geeft foute signalen. 

Er is niets mis met snel samen te lullen over seks. Mag het wat minder taboe, ja? Aan de andere kant: wil ik écht nu al weten of mijn toekomstige lover houd van een dikke duim in z’n anus of niet?

Dat zijn zorgen voor later. Er zal altijd wel wat te ontdekken vallen in de slaapkamer over elkaar. Dus ik kies voortaan voor propere praat tijdens het daten. Ik kies voor een braaf concept van daten. Oersaai.

 

BILL-reporter Charlotte Spens fileerde eerder het leven van haar generatiegenoten. In haar nieuwe column legt ze zichzelf onder de loep.