CJP test uit: fishpeeling

CJP test uit: fishpeeling

Lynn

Een bad vol visjes die aan je huid komen knabbelen en je dode huidcellen opeten: het klinkt als een scène uit een horrorfilm, maar eigenlijk is het een geneeskrachtige therapie voor mensen met psoriasis, eczeem en andere huidaandoeningen. Wie gezegend is met een gezonde huid, kan natuurlijk ook een fishpeeling ondergaan. Je krijgt er een superzachte en gereinigde huid van!

Fish Spa Arethusa ligt in het kleine Limburgse dorpje Hoeselt. Met de nadruk op klein. Je zou niet denken dat hier een uniek wellnesscentrum gevestigd is. Carine is eigenares van het centrum en helpt je graag verder in de wondere wereld van de Garra Rufa. Je kan er terecht voor een handspa, footspa en bodyspa, naargelang hoe bang je bent om in een bad vol kleine visjes te stappen.

Etenstijd

CJP testte de bodyspa uit. In de gezellig ingerichte kamer staat in het midden een groot bad met tientallen (misschien wel honderden) visjes. Het blauwe licht in het bad zorgt voor een rustgevend gevoel: de visjes zien er niet uit als moordlustige piranha’s. Eenmaal je je hoofd boven het water houdt om ze wat te bestuderen, zwemmen ze allemaal naar je toe. Net alsof ze weten dat er wat te eten valt. De visjes zijn 5 cm groot en komen voornamelijk voor in warmwaterbronnen tussen Turkije en Irak.

Wie denkt dat hij of zij een bikini, badpak of zwembroek mag aanhouden, heeft fout gedacht. Voor de hygiëne is het verplicht om enkel gehuldigd in een papieren string het bad in te stappen. Daar gaat ons veilig gevoel in onze dubbele bikinibroek. Carine leidt de visjes af terwijl we het bad instappen, kwestie van geen visjes dood te trappen.

Verboden toegang

Het eerste gevoel dat je krijgt is, alsof je in een jacuzzi stapt. De visjes gommen met hun lippen over je huid, net alsof je stromend water over je krijgt. Een ontspannend en prettig gevoel dat je helemaal laat wegdromen. Tot er een visje in je papieren string zwemt. Met dichtgeknepen billen en een smeekbede in mijn gedachten vraag ik aan Carine wat ik kan doen. “Gewoon laten doen, ze zullen niet zwemmen waar ze niet moeten zijn.” Een geruststelling zou ik het niet durven noemen, maar uiteindelijk zwemt het visje gewoon weer weg. Oef!

Na een halfuurtje in het bad mag ik eruit. Het water wordt na een tijdje wat frisser, dus mag ik nog een kwartiertje in de infraroodcabine opwarmen. Bij de eerste streling over mijn huid voel ik al onmiddellijk het verschil: mijn huid is zacht en de velletjes rond mijn nagelriemen zijn weg. Ook het droge plekje op mijn vinger en de dode huid rond mijn piercing zijn verdwenen. Ik ben ervan overtuigd dat het echt werkt.

De vispeeling klinkt niet aantrekkelijk, maar het is toch een aanrader voor wellnessliefhebbers. Het is eens iets anders dan een gewone sauna of stoomcabine én je moet niet met potjes en scrubzout aan de slag. Laat de visjes hun werk doen en kom met een nieuwe huid uit het bad!