De 3 gezelligste picknickspots

#dagvanhetpark

Martyna

De laatste zondag van mei means: Dag van het Park. Een dag waar het ontdekken van groene oases in stedelijke omgeving centraal staat. Haal dus je picknickmand en -deken maar naar boven en beleef de Dag van het Park op een culinaire en zonnige manier. Geen inspiratie? We've got your back! Bill zocht de mooiste groene picknickplekjes voor je uit.   

Park Spoor Noord in Antwerpen

Gezellig picknicken in Antwerpen doe je bij Park Spoor Noord. Een oud en voordien afgeleefd spoorwegterrein werd omgevormd tot een prachtig park voor jong en oud.

Je picknickmandje vergeten? Dan kan je bij De Caravan terecht. De Caravan verhuurt gevulde mandjes met allerlei lekkernijen. En ja hoor, ook de typische rood-witte dekentjes zijn verkrijgbaar. Excited much!

 Waar? Ellermanstraat, 2060 Antwerpen 

Park van Vorst

Gezellig picknicken in BXL? Eén locatie: het park van Vorst. Deze groene zone van wel 13 hectare(!) is een heuvelachtig gebied waar je het mooiste uitzicht over de stad hebt. Wanneer koning Leopold II speciale bloemen of planten ontving, plantte hij die in het park. Vandaar vind je in het park van Vorst verschillende speciale planten- en bloemsoorten.

Waar? Avenue des Villas, 1190 Vorst

Alix - Table & Jardin d'Amis in Gent

Geen zin om zelf je mandje samen te stellen? Alix - Table & Jardin d'Amis doet dat voor jou. Elke zondag, ook op de Dag van het Park, zetten ze de poort van de stadstuin open voor een picknick tussen het groen. Pik om 11u je mandje op en genieten maar!

Waar? Kortrijksesteenweg 206, 9000 Gent