De 7 nieuwe hobby's die je moét proberen

EHBV (Eerste Hulp Bij Verveling)

Janne

Liggen al je goede voornemens al overboord, was dat bloggen en kaarsmaken van vorig jaar toch niet helemaal je ding of heb je gewoon nood aan een nieuwe uitdaging? Wij gingen op zoek naar de leukste nieuwe hobby’s waar je nog nooit van gehoord had. En wees gerust: het “kruissteekborduren” dat alle hippe blogs aanraden voor 2017, hebben we geskipt.

1. Handlettering

Met de indiehype van het moment train je je teken- en designtalent. Je hebt niet meer nodig dan pen en papier en ontwikkelt meteen een skill die je ook kan gebruiken om vette logo’s en posters te maken. Eraan beginnen doe je met gratis online tutorials of met het boek Handlettering voor beginners van de Nederlandse Karin Luttenburg.

*WIN WIN WIN*

Dankzij Overamstel uitgevers mogen we een exemplaar van Handlettering voor beginners weggeven. Mail voor vrijdag 10 februari 2017 om 12u je naam en adres naar janne@bill.be en wie weet vind jij het binnenkort in je brievenbus.


2. Armbreien

Niet te verwarren met het gelijkaardige woord "aambeien". Na het rebelse wildbreien kan je nu je eigen Instagram-worthy deken breien zonder dat je er zelfs breinaalden voor nodig hebt. Say what? Koop je lontwol bij Lostcraft en vergeet niet je resultaat te delen met BILL!


3. Tuinieren zonder tuin

Groene vingers kan je ook kweken op kot of in een appartement. Kies voor een kruidenverzameling, een verticale tuin of creëer een mini-oerwoud op je balkon of binnen. Haal inspiratie op Pinterest, droom weg bij de foto's van de ultieme Instagram-plantengoeroe Haarkon of vraag tips aan die ene tante met een moestuin. Plantenscheuten om mee aan de slag te gaan kan je vast en zeker vragen aan je buurman, terwijl je kant-en-klare binnenplanten ook kan aanschaffen in een tuincentrum of zelfs laten leveren door bijvoorbeeld Bol.com


4. Schaakboksen 

De gekste in dit rijtje bestaat al sinds 2003, maar wij hadden er nog nooit van gehoord. Deze hybride sport houdt exact in wat de naam vertelt. Watch and see:

 


5. (Thru)hiking

Ga Cheryl Strayed achterna en kies resoluut voor de véél minder saaie versie van de klassieke wandelclub. Trek je stevigste schoenen aan en voorzie een dagje klauteren in de natuur tijdens je volgende reis, of maak er zoals zij een life-changing half jaar van. Voor tips van avontuurlijke landgenoten kan je terecht in de Facebookgroep "Hiking Advisor".

De Belgische tandarts Karel Sabbe heeft trouwens het wereldrecord op zijn naam staan voor de snelste voltooiing van het Pacific Crest Trail uit Cheryl Strayeds Wild. Hij liep maar liefst twee marathons per dag, 52 dagen na elkaar. What. The. Actual. F***?! #impressed

©Fox Searchlight/Courtesy Everett Collection


6. Fermenteren

Bacteriën zijn de nieuwe schoothondjes! Met deze beestjes in huis hoef je nooit meer eten weg te gooien. Sla een voorraad bokalen in en ontdek hier hoe je je keuken in een labo omtovert.

 

Water kimchi #fermentation #kimchi #koreanfood

Een foto die door jameswayman is geplaatst op 31 Jan 2017 om 8:54 PST


7. Videojournalist worden

Kom naar de BILL Startup op 18 februari 2017 en zet de eerste stappen voor je carrière als videojournalist (of professioneel Snapchatter, columnist of partyfotograaf). Iedereen tussen 16 en 30 is welkom. Laat je coachen door het BILL-team en maak deze maand nog je eerste vlog of liveverslag vanop een rode loper.

 

Tenslotte vonden we op een blog over hobby's nog het idee "SELL YOUR STUFF, BECOME MINIMALIST AND MOVE TO SWEDEN". Dat is natuurlijk ook een optie.