De hipste adresjes in Hasselt

The places to be

Shauni Lowet

Het lijkt wel alsof Hasselt bij ieder bezoek weer nieuwe hippe koffiebars, eetzaakjes en shops heeft. Tijd om de beste adresjes van de Limburgse stad onder de loep te nemen. Dit is waar je moet zijn:

1. Quiche Café 

Waar? Botermarkt 11

Voor de perfecte lunch kan je tijdens een dagje Hasselt afzakken naar Quiche Café op de Botermarkt. Je vindt er een arsenaal aan verse quiches, bagels, salades en speciale dranken. Het trendy interieur in New Yorkse stijl maakt het er heerlijk toeven. 

2. KingKongCoffee

Waar? Maastrichterstraat 58

Een hip interieur, een alternatief sfeertje in de lucht, maar vooral dé beste koffie, onder het motto casual tastes better, maakt KingKongCoffee tot the place to be onder de Hasseltse koffiebars. Wifi is er gratis en een snelle hap is er niet te vinden, enkel de meest kwaliteitsvolle koffie is hetgeen dat telt. Oh ja, en de super sympathieke barista’s krijg je er zomaar gratis bovenop.  

3. Zuppa

Waar? Botermarkt 13

Voor de soepliefhebbers is een bezoek aan de Hasseltse soepbar Zuppa niet te missen. Bij Zuppa is elke dag van de week anders: enkel verse tomatensoep is een vaste waarde op de kaart. Verder mag je je dagelijks aan speciale en unieke soepen verwachten, van pastinaak-zoete aardappelsoep tot pompoenkokossoep met scampi’s.  

4. Hendrikshuis 

Waar? Minderbroedersstraat 56

Shop unique, be unique. Bij concept store Hendrikshuis op de hoek van de Dorps- en Minderbroederstraat shop je unieke kledingstukken, accessoires en curiosa met een vintage toets. Je scoort er naast eenmalige collectiestukken van lokale designers ook parels die een nieuw leven kregen. Hendrikshuis is ook een grote fan van duurzaamheid: denk maar aan hun befaamde flagbags - trendy tassen gemaakt van vlaggen - en interieurstukken.

5. Tarte Tatin 

Waar? Walputstraat 19

Tarte Tatin in de Walputstraat is dé plek om even aan het drukke stadsleven te ontsnappen. De naam doet het ons al vermoeden: bij Tarte Tatin kan je Hasselts beste en lekkerste taarten proeven. Het authentieke interieur is een plus om hier halt te houden. 

>> Lees het interview met Tarte Tatin-uitbaatster Liesbeth Weyen. 

6. Paplou

Waar? Dorpsstraat 37

Paplou is the place to be voor retro- en vintageliefhebbers. In de shop op de Dorpsstraat vertoeven niet enkel hippe collecties met kleurrijke prints. Je kan er ook snuisteren tussen de postkaarten, gadgets en juwelen. 

7. Mixta Drinks & Bites 

Waar? Zuivelmarkt 10

Het Hasseltse zuiderse restaurant en cocktailbar Café Latino op de Zuivelmarkt breidt uit. In de voormalige pizzeria naast het pand van Latino’s vind je Mixta Drinks & Bites. Hier kan je sinds kort genieten van fijne drankjes en hapjes in een stijlvolle setting.

8. Botanique

Waar? Zuivelmarkt 11

Fans van de betere burger zijn bij Botanique aan het juiste adres. Een klassieke BBQ Bacon, de hippe Macho Nacho of een veggie, bij Botanique vind je een arsenaal aan klassieke en hippe burgers. En yes, de (chocolade-) desserts en cocktails zijn al even yummy

9. & Other Stories 

Waar? Hoogstraat 4

& Other Stories had je waarschijnlijk al even ontdekt via de webshop of tijdens een tripje naar een andere stad. Sinds enkele maanden is het volwassen en hippe zusje van H&M en COS ook te vinden in de Hasseltse winkelstraten.