De hipste adresjes van Antwerpen

The places to be

Martyna

Op zoek naar lekkere en hippe adresjes in Antwerpen? De koekenstad biedt allerlei mogelijkheden om je uitstapje onvergetelijk lekker te maken. Zet alvast deze hotspots in je todo-lijstje.

1. Texas Coffee

Waar? Volkstraat 63

Nood aan een beetje energie? Texas Coffee biedt de sterkste koffies ter wereld aan, van de Death Wish Coffee tot de Biohazard. Naast de sterkste koffies ter wereld, staan er ook coffee cones en gekleurde lattes op het menu. Ook de American pancakes met allerlei verschillende toppings zijn zeker te pruimen.

2. Goodie Foodie

Waar? Leeuwenstraat 23

De naam zegt het al: als je lekker wil ontbijten of lunchen in het hartje van Antwerpen, kan je bij Goodie Foodie terecht. Een klein, gezellig eethuisje met een ruim aanbod van pannenkoeken, bagels en broodjes. 

3. Chez Claire

Waar? Schrijnwerkersstraat 15

Bij Chez Claire is niet alleen het interieur kleurrijk, maar ook de eclairs. De zaak biedt maar liefst dertien verschillende smaken aan, waaronder aardbei, citroen, hazelnoot... Ook zoetebekken met voedselintoleranties kunnen genieten van deze spectaculaire haute eclairs. 

4. Divers

Waar?  Volkstraat 9

Gezond ontbijten, lunchen en brunchen in de koekenstad? Dan ben je bij Divers aan het juiste adres. Divers voorziet een ruim assortiment aan superfoods, waaronder smoothie bowls, avocadotoasts en detox soepjes. Ook koffievervangers, zoals matcha latte en verse sapjes staan op de menukaart. 

 5. B-NUT

Waar? Leeuwenstraat 6

Zin in een wafel, maar ook een burger? Dat kan! B-NUT biedt een ruim assortiment Wurgers of wafelburgers aan. Taffles zijn ook verkrijgbaar, waarbij de Belgische wafels een toast vervangen. 

6. Mirlo's

Waar? Verbondstraat 1

Merel Boels toverde haar roze cupcaketruck om tot een pastel paarskleurige ontbijtbar in Antwerpen. Gezonde hapjes, soep, quiche, maar ook wentelteefjes worden er geserveerd. Ook houdt Mirlo's rekening met de uitslapers. Ontbijten kan er de hele dag door!

7. Hümm - House of Hummus

Waar?  Kronenburgstraat 90

Hummusfan? Bij Hümm krijg je niet alleen de gewone hummus voorgeschoteld, maar ook de minder klassieke varianten ervan. Rode curry, spinazie, pompoen, en nog vele andere hummussmaken.