De hipste adresjes van Gent

The places to be

Maxime

Het lijkt wel alsof Gent bij ieder bezoek weer nieuwe hippe koffiebars, eetzaakjes en shops heeft. Tijd om de beste adresjes van de Arteveldestad onder de loep te nemen.

1. Piet Moodshop Workstore

Waar? Hippoliet Lippensplein 22

Bij Piet Moodshop kon je al terecht met elk budget om van je huis je echte thuis te maken met leuke decoratie en design. Eigenaar Christoph Verbeke zag zijn winkel te klein worden voor alle ideeën en opende een nieuw pand. In de Workstore vind je nu kleine en grote hebbendingen om je bureau op kot of op je werk wat op te fleuren.

2. GAST

Waar? Oudburg 15

Wil je 's avonds uitgebreid apperitieven vooraleer je op restaurant gaat of net je voetjes al meteen onder tafel schuiven? Bij GAST kan het allemaal! 

3. 8tea5

Waar? Sint-Niklaaskerk 34

Zin in een throwback naar de eighties? Zak dan af naar 8tea5 voor een versbereide bubble tea! Dat is een non-alcoholische theecocktail op basis van groene jasmijnthee en tapiocaparels.

4. Brouwbar

Waar? Oudburg 70a

In een pattriotische bui? Met wat kun je dat dan beter vieren met een biertje van eigen bodem? Brouwbar is een microbrouwerij waar je meteen kunt proeven van hun creaties. Zes verschillende bieren met een smakenpallet variërend van 'wauw' tot 'geweldig'.

5. Trein der Traagheid

Waar? Kon. Elisabethlaan 148

Boekenliefhebbers kunnen sinds jaar en dag hun slag slaan in boekhandel Limerick. Sinds november is hun winkel groter geworden. In Trein der Traagheid je snuisteren naar mooie pennen, postkaarten, notitieboekjes, leeslampen en zelfs fauteuils. En dat terwijl je rustig geniet van een kopje koffie. Het beste van twee werelden: slow living en slow reading

6. La vie en Prose

Waar? Krekelberg 26

Op zoek naar een tweede thuis voor je boeken? Of je wenst een workshop 'zo schrijf je een brief' te volgen? Nood aan inspiratie, boeken- en levensgerelateerd? Of bent op zoek naar een niet-alledaags boek, een lief en leuk hebbeding of een postkaart die meer zegt dan alle woordenboeken? Dan is La vie en Prose net de winkel waar je moet zijn.

7. Na' Guará

Waar? Sint-Jacobsnieuwstraat 106

Na de foodtruck is er nu ook het restaurant Na' Guará. Hier kun je heerlijk brunchen op z'n Venezolaans. Cocktails, heerlijke koffie en artisanaal bereidde gerechten uit Latijns-Amerika, you name it.

8. Lebrunch

Waar? Leo Tertzweillaan 3 

Om uitgebreid te ontbijten, lunchen en brunchen kun je met een gerust hart in Lebrunch terecht.  Alle gerechten worden bereid met verse producten en vooral veel liefde. 

9. CATALOGUS

Waar? Oudburg 60

Op zoek naar een duurzaam cadeautje waar je een mooi verhaal bij krijgt? Dan moet je zeker eens binnenspringen bij CATALOGUS, de buy local-shop van textielontwerpster Sophie Speck.