De leukste vintage winkels in België en het buitenland

Think Twice, Rosier 41, Episode and many more

Elice

We vroegen onze tien vintage lovers van de "All about that vintage"-fotoreportage naar hun favoriete tweedehandswinkels in België en het buitenland. Hun tips zorgden voor dit mooie lijstje! 

1. Think Twice

Waar: zowel te vinden in Brugge, Gent (2x), Brussel (2x), Antwerpen (3x) en Leuven.

Dé vintage winkel der vintage winkels in België is en blijft toch wel Think Twice. Je vindt er de leukste tweedehands stukken aan een spotprijs, en dan hebben we het nog niet over de maandelijkse solden gehad waarbij alles aan 2 en 1 euro komt te staan. I mean: allen daarheen!

2. Episode

WaarRue de la violette 28, 1000 Brussel & Reynderstraat 26-28, 2000 Antwerpen

Episode is gelijkaardig aan de Think Twice, maar net dat klein beetje duurder. Je kan er broeken scoren tussen de 20 en 30 euro en tops neem je mee vanaf 10 euro. Fan van Levi's jeans? Dan is Episode het walhalla voor jou. Je vindt er namelijk Levi's in alle maten, geuren en kleuren! 

3. Foxhole 

WaarRue de riches claires 4, 1000 Brussel

Volgens onze Brussel-kenner Mona, is Foxhole een echte aanrader. Voor wie in onze hoofdstad woont of er toevallig even vertoeft, belooft een bezoekje aan deze zaak zeker de moeite waard. Vooral voor wie houdt van iets nieuwere/recentere tweedehands kleding is Foxhole de place-to-be

4. Kringloopwinkel

Waar: in de meeste grote gemeentes

Deze valt je misschien niet meteen te binnen als je aan al gedragen kledij denkt, maar hier kan je letterlijk schatten vinden. Oké, we geven het toe: de winkel ziet er niet altijd even appetijtelijk uit, maar de echte koopjes vind je hier. Vintage-lover Bert vond hier ooit een echte Versace-das voor maar twee euro. Ben je op zoek naar spotgoedkope second-hand (ook buiten de soldenperiode), dan is de kringloopwinkel een must.

5. Marmod

WaarBrabantdam 136, 9000 Gent

Iets minder gekend, maar zeker niet minder waard is Marmod in Gent. Je kan er niet alleen terecht om er je geliefde kledij te scoren, je kunt er ook genieten van een verfrissend drankje. En dat kan al eens deugd doen na al dat shoppen. 

6. Rosier 41

WaarRosier 41, 2000 Antwerpen

Voor wie op zoek is naar echte designer vintage, is bij Rosier 41 aan het juiste adres. Je vindt er onder andere stukken van Raf Simons, Vetements en Dior. Je betaalt er natuurlijk de prijs voor, maar tegelijk dragen ontwerperstukken wel een enorme waarde met zich mee en krijgen ze op termijn vaak nog meer valeur .

7. Jutka en Riska

Waar: Nationalestraat 87, 2000 Antwerpen

Nog zo’n zaak waar je designerstukken kan scoren is Jutka en Riska in Antwerpen. Je vindt er niet alleen handgeselecteerde vintage, maar ook hun eigen collectie samen met kleding van jonge ontwerpers. Toevallig in Nederland? Ook in Haarlem en Amsterdam kan je een winkel van hen vinden.

8. Labels Inc.

Waar: Nationalestraat 95, 2000 Antwerpen

Labels Inc. in Antwerpen verkoopt ook tweedehands ontwerper stukken, maar dan aan een lagere prijs. Heb je het budget niet om deze nieuw aan te kopen, maar wil je wel doodgraag een designerstuk in je kast? Plaats Labels Inc. dan maar meteen op je shoppinglijstje. 

9. Oats & Heremiet

Waar: Sint-Janslaan 5, 8500 Kortrijk

Hier kan je terecht voor zowat alles wat lifestyle betreft. Je kan je er verdiepen in de keurig uitgezochte tweedehandsstukken zowel eerder nieuw als oud. Daarnaast vind je er ook collecties van Kortrijkse ontwerpers, skincare en nog veel meer. Heb je na al dat passen een hongertje? Dat wordt zonder problemen opgevuld, want je kan er terecht voor de lekkerste huisbereide gerechten met havermout.   

10. Buitenland

Onze vintage lovers gaven ook nog enkele tips mee voor wie de beste second-hand wil scoren in het buitenland. Volgens hen zijn deze steden de place-to-be

Rijsel

Geen zin om ver te reizen? Dan is Rijsel de perfecte bestemming. Vooral Tilt-vintage is volgens onze vintage-liefhebbers zeker eens het bezoeken waard. 

Amsterdam

Eén van de grootste vintage-walhalla’s in het buitenland is zonder twijfel Amsterdam. Je vindt er de keten Episode, maar daarnaast zijn ook Marbles en Rumors vintage aanraders. Loop ook zeker eens tussen de kraampjes op de lokale markten want ook daar zijn schatten te vinden.

Berlijn

Samen met Amsterdam behoort ook Berlijn tot één van de grootste vintage paradijzen. Wanneer je in Berlijn bent, is de zaak Colours een must-visit! Zorg er wel voor dat je in de shoppingmood bent want deze winkel is maar liefst drie verdiepingen groot. Ben je een tweedehandslover in hart en nieren, dan is deze zaak een waargeworden droom voor jou. 

Parijs

De tweedehandswinkels zijn hier vooral nogal druk en onoverzichtelijk en een paskamer ontbreekt vaak. In Parijs scoor je de mooiste friperie in een overzichtelijke setting vooral op de lokale markten.  

Londen

Ben je in Londen en op zoek naar vanalles retro? Dan zijn de wijk Shoreditch en Camden town de grootste aanraders. Hier vind je allerlei second-hand winkels samen en kan je er naar hartenlust winkelen terwijl je er nog eens een prachtig decor bovenop krijgt.