De mooiste plaatsen om te blokken

Studeren in een muf kot is voorbij

Brecht

Tijdens de blokperiode is het moeilijk om je goede gewoontes te blijven bewaren. Microgolflasagnes, energiedrankdouches en nachten zonder slaap lijken aanlokkelijke alternatieven voor hun gezondere tegenhangers.

Ook het goedkope meubilair van je veel te kleine studentenkamer kan een deprimerend effect hebben op je humeur en dus ook je punten. Daarom stellen wij enkele alternatieve plaatsen om te studeren voor: mooie plekken met geschiedenis en/of cultuur. Zo zien je Instagramposts er tijdens het blokken tenminste pakken beter uit.

Museum voor Schone Kunsten Gent

 

ergeet niet te knipogen naar een werk van Léon Spilliaert als je binnenwandelt. Je kan natuurlijk ook nog eens terugkomen doorheen het jaar, met de museumpas bijvoorbeeld.

Wanneer?

Tussen 4 en 28 juni van di tot vr. tussen 9u30 en 17u.

Hoeveel?

Plaats voor 50 studenten

STUK in Leuven

Het huis voor Dans, Beeld en Geluid is al langer bekend bij de meerwaarde zoekende student. Maar nu kan je er effectief studeren. Succes!

Wanneer?

Tussen 11 en 28 juni van di tot vr. tussen 9u en 22u.

Hoeveel?

Plaats voor 30 studenten.

deSingel in Antwerpen

Dit is gewoon een campus. Maar ze is wel een van de mooiste. En ze loopt bol van de kunstige types. Sla uw slag op meerdere fronten, singles (snap je'm? Singels?).

Wanneer?

Tot 28 juni van ma tot za. tussen 9u en 18u.

Hoeveel?

Plaats voor 20 studenten

KBR (Koninklijke Bibliotheek) in Brussel

Kom dit gebouw binnen en waan je in de jaren zeventig. Of vroeger. De leeszalen zijn veelvuldig en allemaal uniek. De moderne Krantenleeszaal is als die laatste scene uit 2001: A Space Odyssey, maagdelijk wit. Maar de echte kenners weten dat de bovenste verdiepingen met uitzicht op Brussel perfect zijn om weg te dromen - ik bedoel - te studeren.

Wanneer?

Van ma tot za. (tot 17u) tussen 9u en 19u.

Hoeveel?

Veel.

Museum aan de Stroom Antwerpen

Als je studeert in het MAS ben je zeker van je culturele ervaring. Je kan als MAS-blokker bijvoorbeeld in alle museumzalen zonder dat je een cent moet opleggen. Liever toegang tot de museumzalen zonder dat je moet blokken? Dat kan met de museumpas.

Wanneer?

Van di tot zo. tussen 9u30 en 23u30.

Hoeveel?

Plaats voor 20 studenten

De Krook in Gent

Bibliotheken zijn natuurlijk standaardmateriaal als het op studieplekken aankomt. Maar wist je dat je op hun website kan checken hoe druk het is in de Krook en hoeveel kans je gaat maken op een plekje? Dat is op zich al cool. En ‘t zicht op het water is ook wel fijn.

Wanneer?

In de blokperiodes van ma tot za. tussen 10u en 19u. Op do. van 10u tot 21u.

Hoeveel?

Plaats voor 260 studenten.