De pakjesroute in Hasselt

Jingle bells all the way

Inge

De pakjesperiode wordt door de ene op een "oh boy" onthaald, door de ander op een luide juichkreet. Hoe dan ook, die kerstboom moet vergezeld worden van een pakjesarsenaal. Daarom geven wij jou graag de leukste winkelroute in de Limburgse hoofdstad cadeau.

Prep-time

Een hongerige maag zal zowat dé slechtste compagnon zijn tijdens een winkeluitje. Zorg dus dat die energie op pijl staat. Onze tips: De Sladerij voor een frisse én persoonlijke salade. Liever een warm soepje om de koude temperaturen te slim af te zijn? Schuif dan aan bij Zuppa SoepbarVoor de smeuïgste desserts en huisgemaakte chocolademelk zet je Coffee Cafe op de route.

De Sladerij vind je terug op de Havermarkt 39, Zuppa Soepbar op de Botermarkt 13 en Coffee Café in de Badderijstraat 6.

Klein maar fijn

Wie het kleine niet eert, je weet wel. Een geslaagd cadeau moet niet altijd uitblinken in grote afmetingen. Voor de fijnste, kleinste cadeautjes kan je je portemonnee lichter en je zakken zwaarder maken bij Flying Tiger. Zoek je nog iets voor je kleine nichtje, dan kom je niet met lege handen thuis na een bezoekje aan In den Olifant. Mission accomplished, zegt.

Flying Tiger vindt je terug in de Koning Albertstraat 23, In den Olifant in de Aldestraat 24.

Originaliteit: 12 points

Uitpakken met een origineel cadeau kan bij TITI + THE GERMAN KID. (En pak meteen nog een leuk presentje voor toi-même mee.) Nog leuk om te geven: een reisje bij Connections bijvoorbeeld. Een onvergetelijke ervaring is stiekem zovéél leuker dan een cadeau dat je letterlijk kan uitpakken. (En je kan jezelf ook altijd uitnodigen: dubbel scooore.)

TITI + GERMAN KID vind je terug in de Schrijnwerkerstraat 20, Connections op de Fruitmarkt 11.

Après-drink

Een winkeldag wordt nog mooier als je hem kan afsluiten in schoonheid. Koks & Tales is het overwegen waard. Mixologist (fancy woord voor iemand die een pro is in cocktails maken) Rob Biesmans belooft jou "a fresh, perfectly shaked cocktail in a stylish 30's atmosphere". Top!

Koks & Tales vind je in de Schrijnwerkerstraat 9.