De studentenjobs van 10 wereldsterren

Wat deed Beyoncé toen ze 16 was?

Maxime De Ruyck

Het academiejaar is ondertussen weer begonnen en misschien ben je nog op zoek naar een studentenjob? Niet ongewoon, want zelfs de grootste sterren deden vroeger de vreemdste klusjes om wat centen bij te verdienen. Lees verder om te weten te komen hoe het allemaal begon voor Brad Pitt, Megan Fox en Taylor Swift. 

1. Haar vegen zoals Beyoncé

Queen B heeft van niemand lessen te leren, maar al zeker niet in nederigheid. Als kind en tiener werkte ze in het kapsalon van haar mama, waar ze de haarlokken van de klanten bij elkaar veegde.

2. Sprinkhanen vangen zoals Taylor Swift

Taylor Swift bracht haar jeugd door op een kerstbomenplantage. Omdat ze te klein was om de bomen om te hakken, liet haar papa haar de bidsprinkhanen van tussen de takken plukken.

3. Poetsen zoals Stephen King

De grootmeester van de thrillers en horrorverhalen werkte als schoonmaker. Naar eigen zeggen deed hij inspiratie voor Carrie op toen hij de meisjeskleedkamer schoonmaakte. Creepy much? 

4. Verhuizen of strippers vervoeren zoals Brad Pitt

Voordat hij met zijn blonde lokken en ijsblauwe ogen wereldwijd harten brak, kluste hij bij als verhuizershulpje. Zijn specialiteit? IJskasten. Of hij reed strippers rond in een limousine. Omdat iemand het moet doen. 

5. Banaan spelen zoals Megan Fox

Voor ze een internationaal sekssymbool werd, werkte Megan Fox  als bediende in een smoothiebar. In haar contract stond dat ze zich elke vrijdag als een banaan moest verkleden om de bar te promoten.

6. Pennen verkopen zoals Johnny Depp

Komt de stoom ook uit je neusgaten wanneer een telemarketeer je lastigvalt aan de telefoon? Bedenk dan dat het nog erger kan. Johnny Depp probeerde via de telefoon balpennen aan de man te brengen.

7. Lijken wassen zoals Whoopi Goldberg

 Whoopi Goldberg reeg de karweitjes aan elkaar voor ze kon beginnen aan haar acteercarrière. Maar de opmerkelijkste job was toch wel lijkenbalsemer in het mortuarium.

8. Drugs dealen zoals Jay Z

We zouden je deze bijbaan niet meteen aanbevelen, wegens legale en ethische bezwaren. Maar Jay Z zorgde ervoor dat zijn familie de rekeningen konden betalen door drugs te dealen.

9. Dieren slachten zoals Ozzy Osbourne

Kenners zijn het erover eens dat er een hele vijzenkast los zit bij Ozzy Osbourne. Misschien valt dat nog ergens te begrijpen wanneer je weet dat hij als slachter werkte in een slachthuis.

10. Graven delven zoals Rod Stewart

If you want my body van zijn monsterhit klinkt plots nogal macaber als je weet dat Rod Stewart als tiener bijkluste als doodgraver. Als kind had hij een panische angst voor de dood en hij hoopte dat doodgraver hem van die angst zou verlossen.

 

Tip: Doe jij deze zomer een vakantiejob of klus je het hele jaar bij als jobstudent? Gebruik dan de jobteller van MyFamily om bij te houden hoeveel uren je nog mag werken.