Design in Brussel

Brussels Design September

Inge Martens

Brussels Design September viert zijn tiende verjaardag.

  • Brussel
  • 10 tot 30 sep 2015
Google maps
location

Een duo dat elkaar gevonden heeft: design in Brussel, maar ook Brussel in design. En dat bedoelen we letterlijk, als in iedere letter. 

D

Decennium. Al tien jaar wordt Brussel omgetoverd tot een designwalhalla. Een feestje dat gevierd wordt met 10² evenementen. Een feestelijke editie dus. Brussels Desgin September is een kruispunt waar designers, architecten en design lovers hun harte kunnen ophalen.

E

Expo's. Designtalent moet tentoongesteld worden. Maar niet enkel via expo's kan je je aan de vernuftige ontwerpen vergapen. Pop-up stores, galeries, lezingen en een avontuurlijk stadsparcours: de hele stad ademt design uit.

S

Speelsheid. Een stadsparcours dus. Een interactieve manier om zowel design als de hoofdstad beter te leren kennen. Het Art & Craft-parcours promoot alle stappen van het proces. Want niet enkel het afgewerkte product is interessant, ook de ambacht en knowhow is een blik achter de schermen waard.

I

Internationaal. Dit jaarlijkse designfestijn is niet enkel een hoogmis voor Belgische ontwerpers, maar ook voor internationale designers. Onder meer Zwitserland, Nederland en Italië tekenen present. Een kruisbestuiving van talent wereldwijd. Ook culturele partners zoals Botanique en Flagey zettten hun schouders onder dit project.

G

Gsm. Stop dit toestel ook in je achterzak, maar niet om je te verliezen in je scherm. De Brussels Desgin app leidt je als de beste gids doorheen het stadsparcours. De app is niet enkel handig als kaartlezer, maar geeft je ook een update en meer info over de evenementen.

N

Not enough? Is dit tipje van de sluier nog niet genoeg? Meer evenementen, ontwerpers, gastsprekers checken? Check de website en stippel nu al je route uit. Bon voyage!

 Brussels Design September gaat door van 10 tot 30 september in heel de stad.